Norsk strippeklubb solgte alkoholfritt til stive priser

IKKE EKTE VARE: En strippeklubb med manglende skjenkebevilling i Oslo er politianmeldt for bedrageri etter å ha solgt kundene alkoholfri champagne og lettøl uten å informere dem om det. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
IKKE EKTE VARE: En strippeklubb med manglende skjenkebevilling i Oslo er politianmeldt for bedrageri etter å ha solgt kundene alkoholfri champagne og lettøl uten å informere dem om det. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Klubben L'Amour i Oslo hadde mistet skjenkebevilling. Det stoppet dem ikke fra å selge lettøl og alkoholfri champagne til langt over normalpris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strippeklubben som ligger i Pilestredet i Oslo sentrum solgte alkoholfri øl og champagne, men tok seg betalt som om de solgte ekte vare.

Den alkoholfrie Champagnen krevde de 2000 kroner flasken for, uten å informere kundene om hvilken type champagne de kjøpte, melder Aftenposten.

Politiet anser dette som bedrageri, og har selv anmeldeldt klubben etter å ha avslørt svindelen bak bardisken.

Les også: Dette betaler du i alkoholavgifter

Én av kundene skal ifølge Morten Haukeland ved Sentrum politistasjon ha kjøpt tre flasker champagne til 2000 kroner flasken.

– Det gjør du ikke om den er alkoholfri, sier Haukeland til Osloby.no.

L'Amour mistet skjenkebevillingen i mai, men har en ny søknad inne til behandling hos Næringsetaten, ifølge Osloby.no.

Denne skal imidlertid ikke være ferdigbehandlet grunnet manglende dokumentasjon, og strippeklubben har til en eventuell godkjennelse ikke rettigheter til å selge alkoholholdig drikke til kundene sine. Lettøl og svakvin med en alkoholprosent på under 2,5 kan selges uten bevilling.

Les også: Kaloribombene i glasset

– Før Næringsetaten kan behandle søknaden, må søkeren ha lagt ved all nødvendig dokumentasjon. Tiden søknaden tar å behandle, beregnes ut fra den datoen vi har fått en fullstendig søknad, sier Siv L. Seljevold i etaten til Osloby.

Klubben legger skylder for den spesielle tilstanden på en tidligere ansatt som skal ha hatt en lengre konflikt med politiet. Vedkommende skal imidlertid fortsatt ha rollen som strippeklubbens talsmann, og hevder å kunne motbevise politiets anklager.

Les også: Slik åpner du ikke champagne

Saken har fortsatt ikke vært oppe i retten, men bedrageri av denne typen har en strafferamme på opp til tre års fengsel. Stedet kan også bli bøtelagt for det de har gjort.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus