Vil tidoble straffen for utviste kriminelle utlendinger

Jan Bøhler (Ap) har vært saksordfører for forslaget i Kommunalkomiteen. Foto: NTB scanpix
Jan Bøhler (Ap) har vært saksordfører for forslaget i Kommunalkomiteen. Foto: NTB scanpix

Normalstraffen for utlendinger som bryter innreiseforbud til Norge blir trolig tidoblet fra dagens nivå på 35 dager til ett års fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag avga Stortingets kommunalkomité enstemmig innstilling i en sak der det etter alt å dømme er enighet på Stortinget, skriver VG.

Ifølge forslaget skal normalstraffen for straffedømte utlendinger som kommer tilbake til Norge selv om de er utvist, heves fra 35 dager til ett år, når strafferammen heves fra seks måneder til to år.

Den nye loven legges fram i Stortinget for avstemning førstkommende uke.

– Det er ingen hindringer for å iverksette loven straks den blir vedtatt i Stortinget, og i hvert fall 1. januar. Vi har skyndet oss nå før jul, sier Jan Bøhler (Ap), som har vært saksordfører for forslaget i Kommunalkomiteen.

Han sier rumenere og nigerianere topper statistikken på å bryte utvisningsvedtaket.

– De politiet har tatt for brudd på innreiseforbudet, blir ofte tatt fordi de har begått ny kriminalitet. Da vil normalstraffen bli ett år, pluss det de får for ny kriminalitet. Da vil mange ha lange nok dommer til å kvalifisere til soningsoverføring. Jeg tror det er mer avskrekkende å risikere å bli sendt hjem til for eksempel Romania for å sone, sier Bøhler. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus