Torsdag blir det ekstremvær i Sør-Norge

SNØSTORM: Sør-Norge vil torsdag bli rammet av et kraftig uvær som vil gi full snøstorm og vanskelige kjøreforhold. Foto: NTB scanpix
SNØSTORM: Sør-Norge vil torsdag bli rammet av et kraftig uvær som vil gi full snøstorm og vanskelige kjøreforhold. Foto: NTB scanpix

Varsler full storm og kraftig snøstorm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste ukene har Nord-Norge vært utsatt for en rekke stormer.

Torsdag er det Sør-Norge sin tur. Da vil det blåse fra stiv kuling til liten storm innover Rogaland, men også langs kysten fra Stavanger og hele veien rundt kysten til Oslofjorden.

– Lavtrykket er veldig kraftig. Ofte går lavtrykkene sør eller nord langs kysten, men dette går rett over land i Sør-Norge, og denne banen er ikke helt vanlig så det kan bli ganske heftig, sier meteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt til NRK.

Les også: Storm i Nord-Norge - ber folk holde seg inne

Full storm

Hvor kraftig vinden blir etter at lavtrykket har truffet land, er ikke sikkert.

– Når lavtrykket passerer blir det kraftig vind fra sørvest langs Sørlandskysten og kysten langs Østfold. Men det som er farlig er bakkanten på lavtrykket. Da får vi kraftig nord og nordvestlig vind i Oslofjorden og på Vestlandet, så da kan det fort blir full storm, sier Løvdahl.

UVÆR: Store hagl dundret i bakken i bygene og kulingen i Tromsøs gater tirsdag ettermiddag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)UVÆR: Store hagl dundret i bakken i bygene og kulingen i Tromsøs gater tirsdag ettermiddag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Det er ventet at Vest-Agder og Rogaland er områdene som vil være spesielt utsatt for de største nedbørsmengdene.

Sjekk været der du er

Sør i Nordsjøen kan det bli ti meter høye bølger og metrologen advarer folk mot å oppsøke bølgene.

Les også: Storm, kraftig nedbør og flom i vente

Kraftig snøstorm

I Oslo derimot er det ikke regn, men en kraftig snøstorm som er i vente.

– Snøværet starter torsdag ettermiddag, og fra sent torsdag blir det svært vanskelige kjøreforhold fra Trøndelag og sørover på Vestlandet, Sør- og Østlandet, sier meteorolog Roar Hansen til Storm.

Snøværet vil fortette frem til lørdag og det er ventet vanskelige kjøreforhold som følge av været.

Les også: Storm og nedbør truer fjellet i Sør-Norge

Flere fly innstilt

Tirsdag traff et kraftig uvær kysten aller lengst nord og meteorologene har bedt folk om å låse fast alle løse gjenstander, og holde seg innendørs under uværet.

I kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark er det stor snøskredfare.

Flere veier og fergesamband er stengt på grunn av uværet, og flere fly som skulle lettet fra Tromsø lufthavn tirsdag ettermiddag er innstilt.

Det er ventet at uværet i dette området vil forsvinne i løpet av onsdagen.

Meteorologisk institutt ikke har sendt ut varsel om ekstremvær enda

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus