Meny

Moren til død ettåring løslates

FUNNET DØD: Både moren og faren til den ett år gamle gutten ble forrige uke pågrepet etter at sønnen ble funnet død i paret bolig onsdag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moren til ettåringen som ble funnet død i Vanvikan i Nord-Trøndelag, blir løslatt. Faren blir sittende varetektsfengslet.

Frostating lagmannsrett har konkludert med at det ikke er skjellig grunn til mistanke mot moren som forrige uke ble pågrepet og siktet av politiet.

Nå skal kvinnen løslates, mens mannen fortsatt blir sittende i varetekt.

– Lagmannsretten har foretatt en grundig vurdering av spørsmålet om skjellig grunn til mistanke, og har funnet at min klient ikke har noen rolle i en eventuell straffbar handling. Hun er veldig glad for å slippe ut, og hun skulle ønske at mannen også ble løslatt, sier kvinnens forsvarer Tore Angen til NTB.

Begge foreldrene ble fredag varetektsfengslet i to uker i full isolasjon av Inntrøndelag tingrett. Bakgrunnen for fengslingen var bevisforspillelsesfare.

Les også: Håper lagmannsretten ser annerledes på ettåringens død

Avviser siktelsen

Begge de siktedes forsvarere leverte mandag støtteskrivene til anken i Frostating lagmannsrett.

Angen sier kvinnen avviser fullstendig politiets siktelse om medvirkning til dødelig vold mot den lille sønnen og tar hele saken svært tungt.

– Det ene er jo at gutten hennes er død, noe som er en katastrofe i seg selv. I tillegg sitter hun fengslet. Hun har det ikke lett nå, sa Angen til NTB mandag.

FORSVARER: Advokat Trond Peder Nilsen er barnefarens forsvarer. Foto: Terje Næss / NTB scanpixFORSVARER: Advokat Trond Peder Nilsen er barnefarens forsvarer. Foto: Terje Næss / NTB scanpix

Advokaten sa videre at kvinnen ikke aksepterte fengslingen.

– Slik hun ser det, så kan hun ikke akseptere varetekt for noe hun hevder veldig sterkt å ikke ha gjort. Mange som leser aviser og ser på TV, vil nok også tenke at hun har gjort noe dersom hun aksepterer varetekt, uttalte Angen.

Les også: Foreligger ingen dødsårsak for ettåringen

Forlot barnet

Det var onsdag foreldrene hadde forlatt barnet sovende hjemme alene i to timer mens de skulle til en psykologtime.

Da paret kom tilbake, ble gutten funnet død i sin egen seng.

Verken undersøkelser på stedet eller den foreløpige obduksjonsrapporten har kunnet fastslå noen dødsårsak.

Voldsutøvelse er likevel utelukket.

Les også: Retten: – Religiøse fantasier styrker mistanken motforeldrepar

– Vanskelig å konkludere

Barnefarens forsvarer, Trond Peder Nilsen, har tidligere uttalt at så lenge dødsårsaken til den ett år gamle gutten er uklar, er det vanskelig å konkludere med mistanke mot foreldrene.

Etter fengslingsmøtet fredag varslet Nilsen at faren ville anke.

– Vi har anket over spørsmålet om skjellig grunn til mistanke. Man vet fortsatt ikke hva dødsårsaken er, og da er det vanskelig å vite hva man skal mistenke, har Nilsen uttalt til NTB.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus