Ny ansatt i Bergen kommune anmeldt for underslag

NYTT UNDERSLAG: Bare uker etter forrige skandale, rulles det nå opp en ny sak mot en kommuneansatt i Bergen kommune. Denne gangen gjelder det underslag av flere millioner kroner. Arkivfoto: NTB scanpix
NYTT UNDERSLAG: Bare uker etter forrige skandale, rulles det nå opp en ny sak mot en kommuneansatt i Bergen kommune. Denne gangen gjelder det underslag av flere millioner kroner. Arkivfoto: NTB scanpix

En ansatt i Bergen kommune er anmeldt for underslag. Saken knyttes til etterforskningen av en annen ansatt, en avskjediget mellomleder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anmeldelsen ble levert tirsdag, ifølge Bergen kommune.

Kommunen har nedsatt en intern gruppe som har arbeidet med å følge pengestrømmer og undersøke forholdene knyttet til underslaget som nå er under politietterforskning.

– I den anledning er det avdekket nye og uforklarte økonomiske forhold som har gitt oss mistanke om at en annen av våre ansatte kan ha medvirket til forholdet som er under etterforskning, sier kommunaldirektør Robert Rastad i en pressemelding.

Kan bli suspendert

Kommunen vurderer å suspendere den ansatte fra stillingen.

– Siden saken nå skal politietterforskes, vil vi ikke kommentere nærmere hva våre funn går ut på, fortsetter kommunaldirektøren.

I slutten av oktober i år ble en mellomleder i Bergen kommune avskjediget og politianmeldt etter at det var avdekket underslag. Han skal ha brukt pengene – mellom fire og seks millioner kroner – på pengespill, ifølge forsvareren.

Les også: Bergenspolitiker siktet for grov korrupsjon

Forholdet skal ha pågått i rundt ti år, og det kan være snakk om underslag av flere millioner kroner, opplyste Bergen kommune da saken ble kjent.

Underslaget skal ha skjedd gjennom at mannen førte på sitt eget kontonummer istedenfor kommunens på fakturaer som kommunen sendte ut. Han har innrømmet forholdene.

Nekter

Ifølge TV 2 mener kommunen at den sist anmeldte har fått overført penger fra den nå avskjedigede mannen. Mannen som ble anmeldt tirsdag, nekter for å ha noe med saken å gjøre og hevder det dreier seg om tilbakebetaling av gjeld.

Kommunen har ifølge Bergens Tidende ingen flere konkrete mistenke i saken.

– Vi har fått en del tips, og en rekke av dem er sjekket ut. Men vi er interessert i all informasjon i denne saken, og vil fortsette å jobbe videre med å kartlegge pengestrømmen, forteller kommunaldirektør Robert Rastad.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus