– Menneskelig svikt bak togulykken i New York

Etterforskerne har ennå ikke avdekket om togulykken i New York skyldes teknisk feil eller menneskelig svikt. Men toget kjørte altfor fort da det sporet av søndag. Foto: Reuters
Etterforskerne har ennå ikke avdekket om togulykken i New York skyldes teknisk feil eller menneskelig svikt. Men toget kjørte altfor fort da det sporet av søndag. Foto: Reuters

Føreren av passasjertoget som sporet av i Bronx i New York søndag, kan enten ha sovnet eller fått et illebefinnende, skriver flere amerikanske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Havarikommisjonen som gransker ulykken, har slått fast at toget kjørte altfor fort da det sporet av. Ifølge etterforskerne hadde toget en hastighet på 132 kilometer i timen da det kjørte inn i en sving der fartsgrensen var 48 kilometer i timen.

Fire mennesker omkom og 67 ble skadd i ulykken, som skjedde i bydelen Bronx i New York.

Togfører avhørt

Den 46 år gamle togføreren overlevde ulykken, og han er tatt inn til avhør. Avisen The New York Post skriver at føreren har forklart politiet at han «mistet fokus» idet toget var på full fart inn i svingen, og at han kom til seg selv først da en alarm varslet om at toget kjørte for fort.

Lokalavisen DNAinfo.com skriver at politiet tror at togføreren sovnet og våknet for sent til å forhindre avsporingen.

Bakgrunn: Togavsporing kan skyldes høy fart

Bremseproblemer

Toget hadde mellom 100 og 150 passasjerer om bord og var på vei til togstasjonen Grand Central Station på Manhattan.

Ifølge New York Times hadde toget problemer med bremsene i sekundene før ulykken inntraff. Avisen skriver også at spaken som kontrollerer farten hadde kilt seg fast.

Bremsene virket så igjen sekunder før toget sporet av, men farten var fortsatt så høy da toget kjørte inn i svingen, at det sporet av. Sju vogner ble kastet rundt og landet på en gresslette kun få meter fra en elv.

Les også: T-banetog sporet av i New York

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus