Meny

NAV-penger i god tid før jul

FÅR DU LØNNEN DI HERFRA? I så fall får du utbetalt tidligere enn vanlig på grunn av julen. Arkivfoto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pensjonister og mange andre vil få utbetalinger fra NAV tidligere enn vanlig denne måneden, slik at de rekker å handle inn til jul. Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) har bedt NAV om å sørge for dette.

– Det har vært en gjenganger før jul hvert år at mange mennesker er bekymret for om de får utbetaling fra NAV før jul, sier Eriksson til NTB.

Han peker på at utbetaling av pensjon, sykepenger, foreldre- og svangerskapspenger, barnetrygd og kontantstøtte vanligvis skjer den 20. hver måned. Da blir det kort tid til julehandel.

I år vil disse ytelsene bli utbetalt rundt den 12. desember. Også arbeidsavklaringspenger, dagpenger og individstønad blir fremskyndet.

Les også: Snekker opererte med syv falske navn - svindlet NAV for 550.000

– Slik får folk i en vanskelig situasjon en bekymring mindre. De kan senke skuldrene litt og kan gjøre det folk flest gjør: glede seg og forberede seg til jul, sier statsråden.

Eriksson opplyste om tiltaket under et møte med kontaktutvalget for fattige og økonomisk vanskeligstilte tirsdag.

Les også: 1.000 flere uten jobb i november

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus