Snekker opererte med syv falske navn - svindlet NAV for 550.000

SVINDEL: 35-åringen med syv falske identiteter jobbet for seks ulike selskaper og svindlet NAV med to av identitetene. Foto: NTB scanpix
SVINDEL: 35-åringen med syv falske identiteter jobbet for seks ulike selskaper og svindlet NAV med to av identitetene. Foto: NTB scanpix

Mann (35) med syv falske navn, som har vært i Norge i mange år, er dømt til fengsel for svindel og dokumentfalsk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen har siden 2002 oppholdt seg i Norge eller i andre land innenfor Schengen-grensene uten å ha nødvendig arbeidstillatelse. 35-åringen har systematisk skaffet seg nye falske identiteter med pass fra Schengen-land slik at han fritt kunne utnytte systemet, skriver Aftenposten.

Nå er mannen dømt til ett år og to måneders fengsel for svindel og dokumentfalsk i Oslo tingrett. I tillegg er han dømt til å betale tilbake over 550.000 kroner som han har svindlet til seg fra NAV.

Under et falsk litauisk navn fikk han 407.919 kroner fra NAV fra våren 2007 og frem til høsten 2011, fordelt på sykepenger, dagpenger og feriepenger. Som falsk arbeidsløs tsjekker fikk han 146.684 kroner i dagpenger i deler av samme periode, ifølge Aftenposten.

Les også: Ber deg varsle om naboen svindler trygd

Med en tredje falsk identitet forsøkte han å svindle til seg fødselspenger for et fiktivt barn, men fikk avslag på grunn av manglende dokumentasjon.

Da mannen skulle få tilsendt et falskt latvisk pass i en rekommandert sending fra London, sjekket Tollvesenet forsendelsen og varslet politiet som pågrep mannen.

I Oslo tingrett ble mannens sak behandlet som såkalt tilståelsesdom. 35-åringen bemerket ifølge Aftenposten at den dømte har kommet med opplysninger om bakmenn i utlandet som har skaffet ham falske pass. Retten fant det imidlertid skjerpende at den ulovlige aktiviteten hadde pågått i over seks år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus