Meny

Ap vil ha Norwegian-svar fra regjeringen

KREVER SVAR: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) må svare på Aps spørsmål innen seks dager. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet ber samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) svare på om Norwegian har lov til å bruke irskregistrerte fly og asiatisk kabinansatte.

Norwegian fikk i sommer dispensasjon fra Luftfartstilsynet i Bodø til å bruke irskregistrerte fly på norsk flylisens fram til 23. desember. Samtidig har det siden juli ligget en klage på dette vedtaket fra arbeidstakerorganisasjonen Parat til behandling hos Samferdselsdepartementet. Denne er ennå ikke ferdig behandlet. Arbeiderpartiet vil vite hvorfor.

– Vi vil sende et skriftlig spørsmål til samferdselsministeren om hvorfor klagesaken ikke er avklart. Vi vil løfte saken opp på et politisk nivå, sier stortingsrepresentant Lise Christoffersen (Ap) til Dagens Næringsliv.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) må svare innen seks dager. Departementet vil i mellomtiden ikke si noe om saksbehandlingen.

– Den forrige regjeringen fikk denne klagen til behandling i sommer. Saken er komplisert og vi er i arbeid med den, opplyser departementets presseavdeling.

Bakgrunn: Solvik-Olsen ønsker EU-hjelp i striden om sosial dumping

Klagen som skal behandles, handler om hvorvidt retten til dispensasjon fra Luftfartstilsynet skal gis til vanlig flyvirksomhet, eller bare midlertidig innleie fra tredjepart.

I forrige uke ble det kjent at Norwegians søknad om lisens i Irland er forsinket fordi irske luftfartsmyndigheter har bedt om mer informasjon fra selskapet. Det er uklart om Norwegian rekker å legge fram informasjonen innen 23. desember. Uten lisens må Norwegian be om forlenget dispensasjon i Norge.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus