Nytt personran i Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann ble natt til tirsdag ranet på Bjølsen i Oslo. Dette er det andre personranet i hovedstaden hittil denne måneden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet opplyste først at en kvinne og en mann som gikk sammen, ble ranet. Senere natt til tirsdag opplyste politiet at ransofferet var en mann. Ranet skjedde i Bjølsengata. Der ble mannen slått ned.

– Tre østafrikanere truet vedkommende. En truet med kniv, en annen slo fornærmede i hodet, opplyser operasjonssentralen i Oslo politidistrikt.

Politiet var ved 4-tiden natt til tirsdag i gang med å søke etter de antatte ranerne. Samtidig fant politiet lommeboka som gjerningsmennene ranet til seg. To av ranerne blir beskrevet som 180 centimeter høye, mens den tredje ifølge politiets beskrivelse er «veldig lav».

Ranet var det hittil andre denne måneden. Natt til søndag 1. desember ble en kvinne ranet i en oppgang til leiligheten sin i Drammensveien.

Les også: Aina Stenersen: – Send kriminell ungdom ut av Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag uttalte politiet tilfredshet med at antall ran i Oslo har falt den siste måneden. I september og oktober ble det anmeldt 223 ran eller ransforsøk i hovedstaden. I november ble det anmeldt 91 ran, en nedgang på 29 fra måneden før.

– Dette er en forsiktig, men veldig gledelig nedgang. Vi er imidlertid ikke helt fornøyd, og tallene skal ytterligere ned, sa visepolitimester Roger Andresen til NRK mandag.

Oslo-politiet satte i november i verk en rekke tiltak for å stanse de mange personranene.

Les også: Fabian Stang: - Barna mine har blitt ranet