Meny

Nedgang i anmeldte ran i Oslo

NEDGANG: Til tross for mange ran i hovedstaden den siste tiden, viser statistikken at antallet registrerte ran gikk ned fra oktober til november. Her fra etterforskningen etter et personran på Bergkrystallen T-banestasjon der en person ble ranet for blant annet mobiltelefonen sin. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

91 ran ble anmeldt i Oslo i november, viser tall fra Oslo politidistrikt. Det er 29 færre enn måneden før, ifølge NRK.

I september og oktober ble anmeldt 223 ran eller ransforsøk i hovedstaden.

Visepolitimester Roger Andresen er glad for at antall ran har gått ned, men understreker at det likevel ikke er godt nok.

– Dette er en forsiktig, men veldig gledelig nedgang. Vi er imidlertid ikke helt fornøyd, og tallene skal ytterligere ned, sier Andresen til NRK.

Les også: Væpnet ran mot kiosk i Oslo sentrum

En rekke tiltak ble satt i verk sist måned for å stanse det som av mange ble kalt en ransbølge i hovedstaden.

Etter årets første elleve måneder er det en økning på 14,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, da det var anmeldt 815 ran i Oslo. Per i dag ligger 2013 an til å ende med omtrent samme antall ransanmeldelser som i 2010-2011.

Les også: Kvinne slått og ranet i Oslo

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus