Nedgang i anmeldte ran i Oslo

NEDGANG: Til tross for mange ran i hovedstaden den siste tiden, viser statistikken at antallet registrerte ran gikk ned fra oktober til november. Her fra etterforskningen etter et personran på Bergkrystallen T-banestasjon der en person ble ranet for blant annet mobiltelefonen sin. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
NEDGANG: Til tross for mange ran i hovedstaden den siste tiden, viser statistikken at antallet registrerte ran gikk ned fra oktober til november. Her fra etterforskningen etter et personran på Bergkrystallen T-banestasjon der en person ble ranet for blant annet mobiltelefonen sin. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

91 ran ble anmeldt i Oslo i november, viser tall fra Oslo politidistrikt. Det er 29 færre enn måneden før, ifølge NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I september og oktober ble anmeldt 223 ran eller ransforsøk i hovedstaden.

Visepolitimester Roger Andresen er glad for at antall ran har gått ned, men understreker at det likevel ikke er godt nok.

– Dette er en forsiktig, men veldig gledelig nedgang. Vi er imidlertid ikke helt fornøyd, og tallene skal ytterligere ned, sier Andresen til NRK.

Les også: Væpnet ran mot kiosk i Oslo sentrum

En rekke tiltak ble satt i verk sist måned for å stanse det som av mange ble kalt en ransbølge i hovedstaden.

Etter årets første elleve måneder er det en økning på 14,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, da det var anmeldt 815 ran i Oslo. Per i dag ligger 2013 an til å ende med omtrent samme antall ransanmeldelser som i 2010-2011.

Les også: Kvinne slått og ranet i Oslo