Meny

– Ekkel pålandsvind

Bildet er tatt i Stjørdal fra da ekstremværet «Hilde» slo innover Trøndelag og Helgeland i midten av november. Foto: Tor Aage Hansen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer storm i nord, og ruskevær i fjellet.

Uværet fortsetter i nord. I kveld er det varslet storm og vanskelige kjøreforhold i Troms og Finnmark, og vindkastene kan komme helt opp i 35 meter i sekundet.

Det vil være stor snøskedfare i Nordland og Troms i dag.

– Det blir mer

– Det har vært mye i det siste, og det blir mer. Lavtrykket fører til ekkel pålandsvind, sier vakthavende meteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt til ABC Nyheter.

Det er ventet 50 mm nedbør i kveld.

– Er det fare for bygningene?

– Det er alltids et naust som får kjørt seg, men nå har det vært så mye uvær i dette området i det siste at de har allerede fått kjørt seg.

Sjekk været der du er

Vakthavende meteorolog sier at stormen vil vare utover natten og fortsetter tirsdag. Natt til tirsdag blir det lokalt mye nedbør i nord, men onsdag ser rolig ut, ifølge meteorolog Løvdahl.

– Ekkelt i kveld

I Møre og Romsdal vil det også være uvær i kveld, det er varslet liten storm på kysten.

– På fjellet i sør fra Finse og ned, vil det blåse vestlig. Det er ikke sendt ut OBS-varsel her, men det kan være litt ekkelt i kveld og først på dagen i morgen.

På Østlandet blir det rolig, med unntak av vind langs kysten i Østfold.

– Så er det en liten ting i Østfold, sammenlignet med nord. Der blir det stiv kuling i Oslofjorden på Østfold-siden, fra i natt og utover morgendagen.

I Oslo-området er det fortsatt grønt, og meteorologen kan ikke love snø ennå.

– Det blir en kaldluftsgryte som gir kjøligere vær fra torsdag. Det er et lavtrykk som skal inn, men banen er litt vanskelig å finne ut av. Det vil være perioder med snø og regn høyere opp.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus