Meny

Mann drept av politi på Island

I en leilighet i denne bygningen i Reykjavik ble en mann skutt og drept av politiet etter truende oppførsel. Foto: Halldor Kolbeins (AFP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er drept i det som var den aller første politiskytingen på Island noensinne.

Politiet rykket ut etter at en mann i 50-årene forskanset seg i leiligheten sin i Reykjavik og avfyrte flere skudd. De andre beboerne i huset ble evakuert og politiet, som svært sjelden bevæpner seg, skjøt tåregassgranater inn i leiligheten for å forsøke å tvinge mannen ut.

Det lyktes ikke, og mannen begynte i stedet å skyte ut av vinduet. Flere politifolk tok seg deretter inn i leiligheten, men mannen skjøt da mot dem. En politimann ble truffet i politihjelmen og en annen i skjoldet han holdt, men ingen av dem ble såret.

Politiet skjøt tilbake og traff mannen, som senere døde på sykehuset av skadene.

Dette var aller første gang at en person er drept i en politiaksjon på Island. Landet er blant dem som har minst kriminalitet i verden.

– Politiet beklager dette på det aller sterkeste og ønsker å overbringe kondolanser til mannens familie, sier politidirektør Haraldur Johannessen.

Grunnen til at mannen gikk amok er ikke kjent, men politiet etterforsker saken og hvorvidt mannen var påvirket av alkohol eller andre rusmidler.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus