19-åring siktet for overgrep mot rundt 30 jenter

En 19 år gammel mann fra Gudbrandsdalen er siktet for seksuelle overgrep mot rundt 30 mindreårige jenter. Flere av dem skal ha vært under 14 år gamle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overgrepene skal ha skjedd over en periode på rundt tre år. Flere av jentene skal ha vært under 14 år, mens de resterende er mellom 14 og 16 år gamle, melder NRK.

Siktelsen lyder på seksuell omgang med mindreårige barn, og for å ha forledet barn til å begå seksuell handlinger og til å la seg avbilde i seksuelle situasjoner. Mannen skal ha kommet i kon takt med jentene på internett og møtt dem på andre måter.

– Jeg kan bekrefte at siktede har erkjent de fleste av forholdene han er siktet for, sier politiadvokat Lars Rune Ringvik i Gudbrandsdal politidistrikt til NRK.

Siktet for samleie

Mannens forsvarer, advokat Kåre Lund, avviser å kommentere siktelsen overfor NTB, fordi «saken fortsatt er i et tidlig stadium». Han vil heller ikke svare på hvordan klienten hans stiller seg til skyldspørsmålet i siktelsen.

– Det er snakk om seksuelle overgrep i ulike former mot barn både under 14 år og under 16 år, og herunder blant annet samleie, sier Ringvik.

Etter det NRK forstår er det bare et fåtall av punktene i siktelsen den siktede 19-åringen ikke har tilstått. Totalt har politiet navnene på rundt 30 unge jenter som mannen er mistenkt for å ha forgrepet seg mot. Etterforskningen skal ha pågått en drøy måned.

– Det skal i hovedsak ha skjedd i Gudbrandsdalen, sier Ringvik.

Løslatt fra varetekt

Siktede ble varetektsfengslet tirsdag i forrige uke. Han ble løslatt igjen lørdag, skriver avisa Norddalen.

– Han har vært varetektsfengslet mens etterforskningen har pågått. Det har blitt foretatt ransakelse og beslag i mannens bopel. Det har blitt foretatt en rekke dommeravhør på Statens barnehus Hamar, sier Ringvik.

Han mener siktelsen mot 19-åringen kommer til å bli utvidet etter hvert som etterforskningen kaster ytterligere lys over saken og dens omfang. Han viser til at det foreligger et omfattende datamateriale i saken.

– Særlig med tanke på den delen som gjelder bilder og film. Der vil siktelsen bli utvidet, sier politiadvokaten til NRK.

Nina Braathen Hjortdal er oppnevnt som bistandsadvokat i saken. Hun viser til at saken fortsatt er under etterforskning og vil derfor ikke kommentere den.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus