Får pakken levert på 30 minutter

Tenk deg at du bestiller en vare på nettet, og 30 minutter senere dumper den ned fra himmelen – levert av en liten drone. Dette mener nettbutikken Amazon vil være virkelig innen fem år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag presenterte nettbutikken Amazon sine nye drone-bud i det amerikanske tv-programmet «60 Minutes». I demonstrasjonsvideoen du kan se i videovinduet øverst i artikkelen, kan man se varen bli pakket i små, gule bokser. Boksene blir så plukket opp av en minidrone, og fraktet til bestemmelsesstedet.

Se også: Private droner skaper bekymring

Prosjektet Amazon kaller «Prime Air» kan nesten virke som en fjern fremtid. Men ifølge selskapet vil det være mulig å bestille varer levert på denne måten innen 4-5 år. I hvert fall i USA.

– Jeg vet det kan virke som science fiction. Men det er ikke det. Vi skal levere innen 30 minutter, og dronene kan bære opptil 2,3 kilo. Det vil gjelde 86 prosent av varene vi leverer, sa Amazon-sjef Jeff Bezos til «60 Minutes».

Se også: Flygende ball skal hjelperedningsmannskaper

Dronene operer automatisk, og slipper varene ut ifra GPS-koordinater som sendes til dem.

– Det er veldig miljøvennlig, og bedre enn å kjøre rundt med lastebiler, sier Bezos.

Utfordringen for Amazon nå, er å få klarsignal fra luftfartsmyndighetene i USA. Federal Aviation Administration (FAA) jobber med å få på plass regler som skal gjelde ubemannede, flygende fartøy. Reglene kan være klare allerede i 2015, og i så tilfellet tror Amazon de vil være klare med bud-dronene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus