Meny

Chelsea vant etter Sotons sjokkåpning

Chelsea vant etter Sotons sjokkåpning

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Southampton sjokkerte Chelsea ved å ta ledelsen etter bare 13 sekunder, men José Mourinhos menn slo tilbake i annen omgang og vant 3-1.

Det var bare spilt noen få sekunder av oppgjøret på Stamford Bridge søndag da den første scoringen kom. Michael Essien spilte en hodeløs pasning bak egen forsvarsfirer, og Southamptons Jay Rodriguez gjorde ingen feil alene med Petr Cech.

– Hva kan du gjøre når de scorer etter 13 sekunder? Det var den verst tenkelige starten, men vi holdt hodet kaldt og kom tilbake etter pause, sa Mourinho ifølge BBC.

Les også: Mourinho: – Vi må ikke miste Arsenal

Southampton har overrasket alle med storspill i Premier League denne høsten, og laget har blant annet slått Liverpool på Anfield og spilt uavgjort mot Manchester United på Old Trafford.

Utrolig statistikk

Første omgang ble en frustrerende affære for Chelsea, som stanget mot et godt organisert forsvar. Det gikk over 40 minutter før hjemmelaget skapte noe som minnet om en farlighet.

I løpet av Mourinhos to perioder som Chelsea-manager har klubben til gode å tape hjemme i ligaen, men søndag så den utrolige statistikken ut til å kunne ryke.

Som så mange ganger før under portugiserens ledelse så laget ut som et helt annet etter pause.

Først utlignet midtstopper Gary Cahill til 1-1 med en heading etter 55 minutter, og bare sju minutter senere ga makker John Terry hjemmelaget ledelsen for godt.

Også Terrys scoring var med hodet.

– Vi spilte veldig bra etter pause. Vi spilte med hjertet og høy kvalitet. Jeg sa til pause at det er lett å spille når du vinner, men det smaker bedre å komme tilbake etter å ha ligget under, sa Mourinho.

67 hjemmekamper uten tap

Southamptons keeper Artur Boruc ble skadet da Cahill scoret Chelseas første, og det var i det hele tatt lite som gikk bortelagets vei etter hvilen.

Håpet levde likevel fram til det 90. minutt, men da drepte Demba Ba spenningen ved å legge på til 3-1.

Dermed har Chelsea spilt 67 hjemmekamper i serien uten tap under Mourinho. Laget er nummer to i serien, fire poeng bak leder Arsenal.

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus