City «uslåelig» på eget gress

Samir Nasri ble tomålsscorer i dagens City-seier. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix
Samir Nasri ble tomålsscorer i dagens City-seier. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix

Manchester Citys perfekte hjemmeform fortsatte med 3-0 over Swansea søndag. Samir Nasri scoret to av målene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var blåtrøyenes sjuende hjemmeseier av sju mulige i Premier League denne sesongen. I løpet av disse kampene har City scoret hele 29 seriemål foran eget publikum.

– Jeg er veldig fornøyd fordi vi slo en meget tøff motstander. De er gode til å holde på ballen. Vi spilte ikke bra i første omgang, men etter pause scoret vi to mål og skapte mange sjanser, sa City-manager Manuel Pellegrini.

Mot Swansea var det likevel lenge jevnt. Begge lag kom til flere store sjanser før pause, men det var bare Álvaro Negredo som lyktes. Den spanske angriperen dunket inn 1-0 etter et frispark i det åttende minutt.

Jonjo Shelvey var toneangivende for Swansea før pause. Engelskmannen kom til sjanser og var stadig en trussel i gjestenes oppbyggende spill. På overtid av første omgang spilte han gjennom Jonathan de Guzmán, som fra ti meter skjøt like over tverrliggeren.

Fryktløs

Før søndagens kamp kunne City vise to strake kalasseirer på eget gress. Norwich ble knust 7-0, mens Tottenham fikk svi 6-0 i forrige serierunde. Swansea virket ikke skremt av de formidable tallene, og waliserne stresset lenge City høyt i banen.

Vertene fikk først ordentlig kontroll da Nasri doblet til 2-0 etter 58 minutter. Franskmannen lurte seg forbi flere Swansea-spillere før han banket ballen i nettet bak Gerhard Tremmel. Nasri la også på til 3-0 i det 77. minutt.

Tredjeplass

Etter 2-0-målet storspilte City, mens Swansea fikk store problemer. Nasri kunne fort gjort hattrick i sluttminuttene, mens også Sergio Agüero var farlig frampå.

Manchester City klatret opp til tredjeplassen med søndagens seier. Pellegrinis mannskap er seks poeng bak serieleder Arsenal. Chelsea er nummer to på tabellen etter å ha vendt 0-1 til 3-1 mot Southampton hjemme på Stamford Bridge. London-laget er to poeng foran City.

Pellegrini vet utmerket godt hvor han må justere laget sitt i jakten på Premier League-tittelen. Der City er prikkfri på hjemmebane, har klubben så langt bare vunnet én av seks bortekamper. Fire av dem har endt med tap.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus