Meny

Jol fikk sparken i Fulham

Martin Jol fikk sparken som manager i Fulham søndag. Foto: Stefan Wermuth, Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Jol fikk søndag sparken som manager i Fulham. 0-3-tapet mot West Ham lørdag ble nådestøtet for nederlenderen.

57-åringen har vært manager i Fulham siden 2011. René Meulensteen rykker opp fra rollen som assistent.

– René Meulensteen ble hentet til Fulham for å hjelpe Martin. I dag fikk han sjansen og utfordringen med å erstatte Martin. Jeg takker René for at han har takket ja. Nå ser vi framover. Jeg har stor tro på René og store forventninger til at troppen slår tilbake, sier Fulham-eier Shaid Khan.

Norsk duo

Ny manager på Craven Cottage kan være godt nytt for John Arne Riise. Venstrebacken har vært ute i kulden under Jol den senere tiden.

Brede Hangeland spiller også for London-laget, men han er for tiden ute med skade.

– Jeg setter pris på tilliten fra herr Khan. Jeg skal gjøre mitt beste for å takke for tilliten han viser. Målet er å få fart på Fulham igjen. Det starter allerede onsdag (mot Tottenham), sier Meulensteen, som i seks år var Alex Fergusons assistent i Manchester United. Tidligere i karrieren trente han danske Brøndby.

Før han kom til Fulham hadde Meulensteen et kort opphold i russiske Anzji.

Fem strake tap

Det har lenge vært spekulasjoner rundt Jol's fremtid. I forkant av gårdsdagens tap mot West hevdet nederlenderen følgende:

– Hvis jeg satt i styret eller var eier – da ville jeg vært veldig bekymret. Vi trenger seire. Hvis vi vinner er jobben trygg, men hvis vi ikke gjør det, da vet jeg ikke. Det er veldig vanskelig, sa Jol.

Til tross for at prestasjonene i Premier League uteble uttalte klubbeier Shahid Khan i november at de ikke ville gjøre forhastede beslutninger. Jol hevdet at han hadde troen på å bedre resultaete etter en heller treg start på sesongen.

– En seier vil føre oss tilbake i kampen på tabellen. Det vil også lette noe av presset fra våre skuldre, slik at vi forhåpentligvis kan finne tilbake til formen fra i fjor, sa Fulham-treneren i november.

Jol har tidligere vært trener i Roda, Waalwijk, Tottenham, Hamburg og Ajax. Fulham ligger på nedrykksplass etter 13 runder. Kun ti poeng har London-laget skrapet sammen hittil i sesongen.

Ikke siden 4-1-seieren mot Crystal Palace midt i oktober har Fulham vunnet i serien. I tur og orden har laget tapt mot Southampton (0-2), Manchester United (1-3), Liverpool (0-4), Swansea (1-2) og West Ham (0-3).

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus