Fakta om situasjonen i Thailand

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

* Yingluck Shinawatra har vært statsminister siden 2011. Hun er søster av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som var statsminister fra 2001 til han ble avsatt i et kupp i 2006. Han ble senere dømt til to års fengsel in absentia for maktmisbruk og korrupsjon.

* Den siste runden med demonstrasjoner begynte etter at regjeringen i oktober foreslo et amnesti for personer som er dømt for politisk-relaterte lovbrudd i perioden 2006 til 2013. Forslaget ville gitt Thaksin anledning til å vende tilbake til Thailand uten å måtte sone dommen.

* Demonstrantene, som ledes av tidligere visestatsminister Suthep Thaugsuban, mener regjeringen er korrupt og at Thaksin, som fortsatt bor i eksil, styrer landet gjennom søsteren.

* Demonstrantene har okkupert eller omringet en rekke offentlige bygninger. Suthep krever regjeringens avgang og at ikke-valgt «folkeråd» som skal styre landet til forholdene «ligger til rette» for nyvalg.

Personvernpolicy