Meny

Fakta om situasjonen i Thailand

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

* Yingluck Shinawatra har vært statsminister siden 2011. Hun er søster av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som var statsminister fra 2001 til han ble avsatt i et kupp i 2006. Han ble senere dømt til to års fengsel in absentia for maktmisbruk og korrupsjon.

* Den siste runden med demonstrasjoner begynte etter at regjeringen i oktober foreslo et amnesti for personer som er dømt for politisk-relaterte lovbrudd i perioden 2006 til 2013. Forslaget ville gitt Thaksin anledning til å vende tilbake til Thailand uten å måtte sone dommen.

* Demonstrantene, som ledes av tidligere visestatsminister Suthep Thaugsuban, mener regjeringen er korrupt og at Thaksin, som fortsatt bor i eksil, styrer landet gjennom søsteren.

* Demonstrantene har okkupert eller omringet en rekke offentlige bygninger. Suthep krever regjeringens avgang og at ikke-valgt «folkeråd» som skal styre landet til forholdene «ligger til rette» for nyvalg.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus