Meny

Thailands rødskjorter stanser demonstrasjon

OPPRØR: Demonstranter river ned barrikadene utenfor statsministerens kontor i Bangkok. Foto: Reuters/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilhengere av Thailands regjering har stanset en stor demonstrasjon i Bangkok, hvor to personer skal ha blitt drept og mange andre såret lørdag kveld.

Ledere for de såkalte rødskjortene ber flere titusen demonstranter i hovedstaden om å avslutte aksjonen.

– For ikke å komplisere situasjonen ytterligere for regjeringen, har vi besluttet å la folk dra hjem, sa Thida Thavornseth til rødskjorter som søndag var samlet på en idrettsarena.

Les også: Demonstrant skutt og drept i Bangkok

Dødstallet stiget

Kort tid senere opplyste en kilde i nødetatene i byen at dødstallet etter volden dagen i forveien var hevet fra én til to. I tillegg ble 45 mennesker skadd da motstandere av regjeringen støtte sammen med rødskjorter i området rundt stadionet lørdag kveld.

Myndighetene har utkommandert flere tusen soldater som skal være med og ivareta sikkerheten i hovedstaden. Over 20.000 politifolk utplassert for å beskytte offentlige bygninger som regjeringens motstandere har truet med å okkupere.

Regjeringsmotstanderne krever at statsminister Yingluck Shinawatra går av og at hennes regjering erstattes av et «folkeråd» – som ikke skal være demokratisk valgt.

Kritikere av statsministeren hevder at det egentlig er hennes bror, tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som styrer landet gjennom søsteren. Thaksin er dømt for økonomisk kriminalitet og befinner seg i eksil.

Les også: Ber norske turister vise aktsomhet i Thailand

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus