Skottland i sorg etter helikopterulykke

LETER: Redningsarbeidere på taket av den delvis sammenraste puben The Clutha i Glasgow. Foto: Reuters/NTB scanpix
LETER: Redningsarbeidere på taket av den delvis sammenraste puben The Clutha i Glasgow. Foto: Reuters/NTB scanpix

Skottland holdt søndag en seremoni for alle som ble rammet da et politihelikopter styrtet inn i en populær pub i Glasgow fredag kveld. Redningsarbeidere jobber fortsatt med å hente ut omkomne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte mennesker mistet livet, og 14 personer er innlagt på sykehus med alvorlige skader etter at helikopteret traff taket på puben The Clutha i Skottlands største by. Hva som forårsaket ulykken, er fortsatt et mysterium. Politiet har bedt om å få tilsendt eventuelle videoopptak av helikopterstyrten i håp om å finne årsaken til tragedien.

Les også: Pubgjester i sjokk etter helikopterstyrt

Takket for innsatsen

Søndag samlet folk seg i katedralen i Glasgow for å minnes ofrene.

– Vi vil stanse opp for å markere de som ble skadd, de som mistet livet og alle de vanlige menneskene og redningsarbeiderne som har arbeidet uten stans, og som fortsatt hjelper til under redningsoperasjonen, heter det i en uttalelse fra Church of Scotlands katedral.

De tre personene om bord i helikopteret – to politibetjenter og en pilot – samt fem personer inne i puben mistet livet i ulykken.

Utrygt arbeid

Arbeidet med å få ut de omkomne er vanskelig siden det er utrygt å oppholde seg inne i den delvis sammenraste puben.

– Av hensyn til sikkerheten vil dette trolig ta en stund, heter det i en uttalelse fra skotsk politi.

Mannskapene ved puben forsøker å hente ut så mye som mulig av det ødelagte politihelikopteret, og etterforskere skal undersøke om vrakrestene kan gi noen svar.

Lørdag var det Saint Andrew's Day, til minne om Skottlands skytshelgen, men markeringen av dagen ble mange steder sterkt preget av ulykken i Glasgow.