Robben tok knekken på Elabdellaoui og co.

Arjen Robben ble tomålsscorer da Bayern München slo Eintracht Braunschweig 2-0. Her løftes nederlenderen opp av Thomas Müller. (Foto: Michael Dalder / Reuters / NTB scanpix)

Bayern München fortsatte sin formidable rekke uten tap med 2-0 over Eintracht Braunschweig lørdag. Arjen Robben scoret begge målene før pause.

Den tyske tittelforsvareren har dermed spilt 39 strake bundesligakamper uten å gå poengløs av banen. Mot Omar Elabdellaouis lag gjorde Bayern kort prosess.

Allerede etter to minutter fant Robben nettmaskene med en heading. Etter en halvtime banket nederlenderen inn 2-0.

Bayern har nøkkelspillere som Philipp Lahm, Franck Ribéry og Bastian Schweinsteiger på skadelisten, men cruiset likevel lørdag inn til en komfortabel hjemmeseier uten å måtte anstrenge seg nevneverdig.

– Det var en komplisert kamp. De spilte dypt i banen, og vi måtte jobbe godt for å finne hullene. Tabelljumboen skapte også sjanser. Bundesliga er veldig vanskelig, og jeg er fornøyd med resultatet, sa Bayern-trener Pep Guardiola etter kampen.

Elabdellaoui spilte hele kampen i Braunschweig-forsvaret.

Viktig for Dortmund

For Borussia Dortmund var kun seier godt nok etter to serietap på rad. Jürgen Klopp så mannskapet kjempe seg til 3-1 borte mot Mainz.

Pierre-Emerick Aubameyang tok gjestene i føringen etter 70 minutter, men kort tid senere utlignet Eric Maxim Choupo-Moting fra straffemerket. To sene straffemål fra Robert Lewandowski sikret til slutt Dortmund tre viktige poeng.

Leverkusen løftet seg etter å ha blitt knust 0-5 av Manchester United på eget gress i mesterligaen. Hjemme mot Nürnberg var laget tilbake på vinnersporet med 3-0-seier. Son Heung-min ble tomålsscorer.

– Vi vil bare fortsette å plukke poeng. Sett under ett vant vi fortjent, sa Stefan Kiessling, som scoret vertenes 2-0-mål. Mest dramatikk var det før kampen, da Leverkusens sportsdirektør Rudi Völler ble innlagt på sykehus med nyrekolikk.

– Det er ingen fare med ham, men han har det veldig vondt, sa pressesjef Meinolf Sprink.

4-4-kamp

Bayern topper Bundesliga fire poeng foran Leverkusen, mens treer Dortmund følger ytterligere tre poeng bak.

Per Ciljan Skjelbred fikk en halvannen omgang i Hertha Berlins 0-0-oppgjør hjemme mot Augsburg. Det endte 4-4 mellom Hoffenheim og Werder Bremen, men Tarik Elyounoussi fikk ikke være med på målfesten. Han satt på benken gjennom hele kampen.

Hoffenheim ledet to ganger med to mål og hadde 4-3 i sluttminuttene, men Philipp Bergfrede utlignet for gjestene ett minutt på overtid.

Også Mohammed Abdellaoue måtte nøye seg med å se på fra benken lørdag. Hans Stuttgart tapte 0-3 for Schalke, som avanserte til 5.-plass takket to mål av Jefferson Farfán.