Meny

Magnus Carlsen startet for Real Madrid

Det Magnus Carlsen gjør her, har få nordmenn gjort før ham. Foto: Foto: Susana Vera / Reuters / NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en tydelig fornøyd sjakk-verdensmester som sparket i gang kampen for sin favorittklubb, Real Madrid.
Fakta om sjakkspilleren Magnus Carlsen

* 1990: Født 30/11 i Tønsberg, oppvokst i Bærum

* 2004: Stormester som 13-åring

* 2006: For første gang rangert blant de 100 beste i verden

* 2007: Som 16-åring slår han verdensener Veselin Topalov

* 2009: Tidenes yngste verdensmester i lynsjakk

* 2010: 19 år gammel første gang rangert som verdensener

* 2013: Oppnår tidenes høyeste rankingpoeng 2872 (et mål for den relative spillestyrken)

* 2013: Ble 22. november første norske verdensmester i sjakk etter 6,5-3,5 mot Vishy Anand. 

Den spanske storklubben Real Madrid hyllet i kveld sjakk-Carlsen ved å sette ham opp i startelleveren i kveldens kamp mot Real Valladolid. Dette var altså ikke et vanlig besøk på favorittlagets hjemmebane, Estadio Santiago Bernabéu i Madrid, for Carlsen. 

Før kampen ble blåst i gang mottok vår landsmann en hyllest av verdens største fotballag, toppscoreren i La Liga og 85.000 tilskuere. 

Magnus Carlsen entret den grønne matta i Madrid for å ta avspark foran et nærmere fullsatt stadion.

Da nordmannen sentret ballen til Madrids hvitkledde spillere ble han nok engang hyllet av Santiago Bernabéu. Han svarte ved å applaudere tilbake mot tribunene. Før han forlot banen tok han først kaptein Sergio Ramos, for så Xabi Alonso i hånden. Carlsen fulgte kampen fra et av VIP-setene i presidentlosjen.

– Magnus Carlsen er uttalt fan av Real Madrid og det har kommet klubben for øre. Nå har de invitert nordmannen til å gå ut på matta sammen med selveste Ronaldo for å bli hyllet i en av fotballuniversets mest myteomspunne storstuer, uttalte sportssjef Jan Erik Aalbu i SBS Discovery og MAX før kampen.

Fikk gratulasjon fra Madrid

Tidligere denne uken ble Carlsen mottatt som en helt på Gardermoen. Gratulasjonene har haglet etter sjakktriumfen i India, men i dag får han nok oppleve en gratulasjonsform han sent vil glemme.

Carlsens manager, Espen Agdestein, forteller til VG at et brev fra presidenten ventet sjakkmesteren da han returnerte fra Chennai. Presidenten gratulerte verdensmesteren og uttrykket glede over Carlsens lojalitet til klubben.

Senere ble Agdestein kontaktet av en representant fra klubben, som inviterte verdensmesteren til et seremonielt avspark i foran kveldens seriekamp.

- Selv om Magnus har ønsket å hvile, tenkte jeg at dette kunne jeg ikke si nei til før jeg hadde spurt ham, forteller Agdestein til VG.

- Det å få stå på midtbanen foran publikum på Santiago Bernabeu, det blir nok en stor opplevelse for Magnus. Og så er det ekstra spesielt fordi han har bursdag i tillegg, sa Agdestein før Carlsen sparket i gang kampen.

Real Madrids Sergio Ramos tok Magnus Carlsen i hånden før avspark. Foto: AFP PHOTO/ GERARD JULIEN/NTB SCANPIXReal Madrids Sergio Ramos tok Magnus Carlsen i hånden før avspark. Foto: AFP PHOTO/ GERARD JULIEN/NTB SCANPIX

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus