Demonstrant drept i Thailand

Thailandske demonstranter angrep lørdag en buss som skal ha fraktet personer som støtter statsminister Yingluck Shinawatra og hennes bror Thaksin Shinawatra. Foto: AFP / NTB Scanpix
Thailandske demonstranter angrep lørdag en buss som skal ha fraktet personer som støtter statsminister Yingluck Shinawatra og hennes bror Thaksin Shinawatra. Foto: AFP / NTB Scanpix

En person er skutt og drept i forbindelse med demonstrasjonene i Bangkok, ifølge thailandsk politi. Myndighetene sender nå flere tusen soldater inn i gatene i et forsøk på å demme opp for uroen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spenningen øker i den thailandske hovedstaden, der tusenvis av demonstranter krever at regjeringen ledet av statsminister Yingluck Shinawatra går av.

Det ble lørdag meldt om skyting da regimekritiske demonstranter gikk til angrep på folk som deltok på en støttemarkering for statsministeren. Ifølge politiet ble en 21 år gammel mann drept og tre andre såret.

Soldater

Thailandske myndigheter skjerper nå sikkerhetsberedskapen i Bangkok.

Les også: Ber norske turister vise aktsomhet i Thailand

– Fra i kveld vil det bli utplassert soldater for å ivareta sikkerheten, sa talsmann for det nasjonale politiet, Piya Utayo, lørdag.

Det dreier seg, ifølge ham, om 2.730 tjenestemenn fra hæren, marinen og luftforsvaret.

Demonstranter forsøkte lørdag å ta seg inn i regjeringens hovedkvarter i Bangkok. Ifølge en polititalsmann forsøkte om lag 2.000 personer fra en studentorganisasjon å presse vekk politifolk som holder vakt ved regjeringskontorene.

Demonstrantene stablet sandsekker for å komme seg over sperringene og inn i bygningen.

Les også: - Betydelig fare for vold i Thailand

Motdemonstranter

Tilhengere av opposisjonen angrep også en buss like ved stedet der regjeringstilhengere, de såkalte rødskjortene, hadde samlet seg til en motdemonstrasjon. Det skal ha blitt kastet brostein og plastflasker mot bussen, men sjåføren skal ha greid å få bussen unna før noen ble skadd.

Bussen skal ha fraktet personer som støtter statsminister Yingluck Shinawatra og hennes bror Thaksin Shinawatra.

Thaksin befinner seg i eksil på grunn av en dom for økonomisk kriminalitet, og regjeringsmotstanderne mener at det er han som egentlig styrer Thailand gjennom sin søster.

Den siste tiden har Yingluck Shinawatra forsøkt å endre flere lover som blant annet kunne ført til at Thaksin, landets tidligere statsminister, fikk amnesti. (