Meny

Frp: – Kosmo holder tilbake tall

Riksrevisor Jørgen Kosmo da han offentliggjorde Riksrevisjonen sine rapporter etter kontroll med forvaltning av statlige selskaper og undersøkelse av effektivitet i sykehus på en pressekonferanse i Oslo torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frps helsepolitiker Kari Kjønaas Kjos beskylder riksrevisor Jørgen Kosmo for å holde tilbake tall om hva operasjoner koster ved norske sykehus, skriver VG.

Avisen har fått tilgang til tall som viser at operasjoner ved private sykehus er billigere enn ved de offentlige. Tidvis er de offentlige dobbelt så dyre.

VG sier at Riksrevisjonen også har disse tallene, men at Kosmo ikke vil dele dem med Stortinget.

– Det er beklagelig at Kosmo og Riksrevisjonen ikke leverer den dokumentasjonen de sitter på. Dette er viktige opplysninger som vi på Stortinget bør ha kjennskap til før vi fatter våre vedtak, sier Kjønaas Kjos.

Hun er leder i Stortingets helse- og omsorgskomité.

Les også: Mye kapasitet kunne vært frigjort med kortere liggetid på sykehus

Kosmo sier at tallene er ufullstendige og at det derfor er vanskelig å sammenligne kostnadene ved offentlige og private sykehus.

– Det hadde vært helt feil av oss å fokusere på dette, siden tallene ikke er sammenlignbare, sier han til VG.

Frp-politiker Kari Kjønaas Kjos mener Jørgen Kosmo holder tilbake tall som viser at operasjoner ved private sykehus er billigere enn offentlige. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Frp-politiker Kari Kjønaas Kjos mener Jørgen Kosmo holder tilbake tall som viser at operasjoner ved private sykehus er billigere enn offentlige. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus