Meny

Storm og nedbør truer fjellet i Sør-Norge

Meteorologer oppfordrer alle som har tenkt seg over fjellet, til å sjekke med Statens vegvesen hvilke fjelloverganger som er stengt eller kolonnekjørt. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storm og nedbør kan skape svært vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge lørdag kveld. Det vil også blåse godt på Østlandet søndag.

Meteorologisk institutt har sendt ut et såkalt OBS-varsel for store deler av Sør-Norge. Ifølge varselet kan det bli problematisk å ta seg over fjellet i løpet av kvelden og natten. I Trøndelag, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland, Agder-fylkene, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark er det ventet vind opp i full storm styrke og vindkast på opp mot 30 meter i sekundet inn over land, melder NRK.

I tillegg er det ventet snø og periodevis regn under 900-1.200 meter. Vakthavende meteorolog Inger-Lise Askautrud tror de fleste fjellovergangene vil bli stengt i løpet av kvelden eller natten. Hun oppfordrer alle som har tenkt seg over fjellet, til å sjekke med Statens vegvesen hvilke fjelloverganger som er stengt eller kolonnekjørt.

Også i lavlandet er det ventet kraftig vind. Vinden vil avta søndag, men østafjells kan den fortsatt skape problemer for de mange julegrantenningene denne dagen.

Se også: Se hagl på størrelse med appelsiner

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus