Meny

Mette Yvonne Larsen brøt regler for god advokatskikk

IKKE ENIG: Mette Yvonne Larsen er ikke enig i at hun har brutt reglene for god advokatskikk. FOTO: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Mette Yvonne Larsen er enstemmig felt av Disiplinærnemnden to ganger for å ha brutt reglene for god advokatskikk.

Ifølge VG dreier det ene bruddet seg om at Larsen sluttet å svare på henvendelser fra advokaten som representerte motparten i en barnefordelingssak. Larsen, som blant annet er kjent som tidligere Vågå-ordfører Rune Øygards forsvarer, ble først frikjent i Advokatforeningens disiplinærutvalg for Oslo krets. Frikjennelsen ble påklaget av motpartens klient, som selv er advokat, til Disiplinærnemnden, som mente Larsen hadde brutt god advokatskikk.

I den andre saken var klageren den samme. Denne klagen gikk ut på at Larsen sendte eposter direkte til ham, i stedet for å henvende seg til ham via hans advokat. For dette forholdet ble Larsen felt i første instans. Mette Yvonne Larsen er ikke enig i at hun har brutt reglene for god advokatskikk.

– Jeg mener ikke punktene jeg er blitt felt på, er i strid med god advokatskikk. Jeg forholder meg selvsagt til det de sier, men stusser på behandlingstiden. Det har vært en belastning å gå og vente. Saksforholdet er snart to år gammelt. Jeg tror ikke denne klagen hadde kommet dersom jeg ikke hadde vært en profilert advokat, sier Larsen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus