Meny

– Minst seks døde etter helikopterstyrt i Glasgow

STYRTET:Ifølge BBC er 32 mennesker brakt til sykehus etter styrten fredag kveld. Foto: Reuters/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst seks mennesker skal ha mistet livet og 32 ble skadd da et politihelikopter styrtet på taket til en pub i Glasgow, opplyser Sky News.
Det opplyser kilder til fjernsynskanalen , men politiet har foreløpig ikke villet bekrefte at noen mistet livet i ulykken.

Ifølge BBC er 32 mennesker brakt til sykehus etter styrten fredag kveld. Brannmannskap opplyser at disse har en rekke ulike skader.

Bakgrunn: Politihelikopter styrtet i pub i Glasgow

Redningsarbeidere jobbet lørdag morgen fortsatt med å stabilisere bygningen der puben lå. Den beskrives som svært utrygg. Det jobbes også med å få fri mennesker som er fanget inne i puben. Redningsarbeiderne har fått kontakt med folk som befinner seg inne i den sammenraste bygningen. Mange greide imidlertid å komme seg ut på egen hånd rett etter ulykken.

Ifølge øyenvitner var om lag 120 mennesker til stede i puben for å høre på et liveband da politihelikopteret styrtet inn i puben Clutha ved 23.30-tiden fredag kveld. Andre har opplyst at nærmere 200 mennesker befant seg inne i lokalet.

– Halvveis gjennom settet kom det en kjempeeksplosjon. Deler av lokalet ble dekket av støv. Vi visste ikke hva som hadde skjedd. Folk fikk panikk og forsøkte å komme ut av døren, sier Fraser Gibson, en av pubgjestene, til BBC.

To politifolk og en sivil helikopterpilot befant seg i helikopteret, men politiet har ikke kommet med opplysninger om tilstanden deres.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus