Meny

Nord-Korea: – 85-åring fra USA har tilstått forbrytelser

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regimet i Nord-Korea bekrefter at en 85 år gammel amerikaner er pågrepet i landet. Mannen har angivelig tilstått forbrytelser begått under Korea-krigen på 1950-tallet.

Det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA meldte lørdag at Merrill Newman tok seg inn i landet under påskudd av å være turist.

Newman jobbet som rådgiver for en amerikansk militær etterretningsenhet under Korea-krigen, og ifølge KCNA har han nå tilstått flere forbrytelser.

Her «tilstår» 85-åringen - se video her.

Under besøket i Nord-Korea tidligere i høst skal Newman ha «rakket ned på landets sosialistiske system, stikk i strid med turens formål». Under krigen på 1950-tallet skal han ha organisert spionasje og vært innblandet i drap på nordkoreanske soldater og sivile.

I en beklagelse som angivelig er skrevet av Newman selv, står det – på haltende engelsk – at han ber på sine knær om nåde. Amerikaneren ber både det nordkoreanske folket og landets regjering om forlatelse, ifølge brevet som er offentliggjort av KCNA.

Nyhetsbyrået har også publisert bilder av Newman, tatt på et ukjent sted, hvor han leser fra et ark.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus