Meny

Nå stemmer Frp for bompenger

Transportkomiteen, med tre Frp-representanter, går enstemmig inn for to nye bompengeprosjekter. Foto: NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opposisjonen kaller det en historisk dag: For første gang har Frp stemt for bompengeprosjekter.

Fredag gikk Stortingets transportkomité enstemmig inn for to nye bompengeprosjekter. Tre av medlemmene i komiteen representerer Frp, og reaksjonene fra opposisjonen har ikke latt vente på seg.

– Det er en historisk dag når Fremskrittspartiet går inn for dette. Når jeg også hører at de vil stemme for i Stortinget, så har de snudd 180 grader, helt rundt i forhold til det som er deres politikk, sier Arbeiderpartiets Eirin Sund til TV 2.

Les også: Hoksrud forsvarer bompenger og bilavgifter

Frps representanter i komiteen er Ingebjørg Godskesen, Roy Steffensen og Åse Michaelsen.

– Vi er en del av noe større, vi kommer til å stemme for, men vi holder oss litt for nesa da, sier komitémedlem og transportpolitisk talskvinne Åse Michaelsen til TV 2.

Hun forklarer at komiteens innstilling er del av et kompromiss.

I merknadene foreslår komiteen at Stortinget ber regjeringen om å «vurdere ordning med statlig garanti for bompengelån der det kan bidra til lavere lånerente, og at regjeringen i samarbeid med fylkeskommunen kan vurdere å endre bompengesatsen og nedbetalingstid.»

Prosjektene det dreier seg om, er utbygging av strekningen Stokkhaugen-Sunde på fylkesvei 714 i Sør-Trøndelag og utbygging av fylkesveinettet i Askøy kommune i Hordaland.

Komiteens innstillinger behandles av Stortinget i neste uke.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus