Meny

– Aksla-siktet er tilregnelig

Politiadvokat Yngve Skovly (t.v.) og Politistasjonssjef i Ålesund Oddbjørn Solheim på presskonferanse på Waterfront hotel. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er siktet for å ha drept Anja Weløy Aarseth på Aksla i Ålesund, er ifølge de sakkyndige strafferettslig tilregnelig, melder BT.

Allerede dagen etter pågripelsen av 23-åringen 4. september ble det klart at politiet ønsket en rettspsykiatrisk observasjon av ham. Psykiater Terje Tørrissen og hans psykiaterkollega Michael Setsaas fra Trondheim fikk i oktober oppdraget med å vurdere den drapssiktede.

– Siktede er vurdert strafferettslig tilregnelig av de sakkyndige. De pårørende er informert om det; da kan vi gå ut med den informasjonen, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til Bergens Tidende.

Den 23 år gamle mannen har tilstått at han drepte og misbrukte seksuelt Anja Weløy Aarseth (21) på Akslafjellet i august. Han har i avhør forklart at han var sterkt ruset da drapet fant sted.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus