Voldtektstiltalt nordmann pågrepet etter fem år på rømmen

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 41 år gammel mann som siden han ble tiltalt for voldtekt i 2008 har vært på rømmen, ble i august i år pågrepet av canadisk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge offeret, en kvinnelig pasient i tenårene, dopet mannen henne ned og voldtok henne på Akershus universitetssykehus høsten 2006.

Mannen jobbet som sykepleier på medisinsk avdeling. Rettssaken mot mannen skulle starte 5. februar 2008, men da var mannen forsvunnet uten at han hadde fått forkynt tiltalebeslutningen. Mannen ble etterlyst måneden etter, skriver Romerikes Blad.

Mannen reiste til Canada hvor han søkte om asyl, som han også fikk innvilget.

– Mannen ble anholdt i Canada i august i år og har vært pågrepet fram til han ble utlevert til Norge. Det viser seg at utlendingsmyndighetene der har avdekket at oppholdstillatelsen var gitt på falsk grunnlag. Da de sjekket ham ut litt nøyere, fant de ut at han var etterlyst for voldtekt i Norge, sier politiadvokat Anne Evenrud i Romerike politidistrikt til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble torsdag varetektsfengslet for fire uker i Nedre Romerike tingrett.

Mannen ble etter hendelsen anmeldt, men nektet den gang straffskyld. Han har ennå ikke tatt stilling til hvordan han stiller seg til tiltalen.

– Han ønsker å gå gjennom saken med forsvarer før han tar stilling til skyld. Han samtykket til fengslingen. Det har sammenheng med at han nå ønsker å være i Norge, sier mannens forsvarer, advokat Cato Johannessen.

Den nye rettssaken er ennå ikke berammet i retten.