Meny

Ettåringens foreldre framstilles for fengsling

Foreldrene til den døde ettåringen framstilles for fengsling fredag. Barnets 29 år gamle far ble pågrepet onsdag ettermiddag. Torsdag ble også den 26 år gamle moren siktet i saken. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldrene til den døde ettåringen i Vanvikan framstilles for fengsling fredag. Begge er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Siktelsen mot foreldrene er skjerpet til å omfatte legemsbeskadigelse med døden til følge.

Den 29 år gamle faren har nektet straffskyld etter at parets ett år gamle sønn døde onsdag. Torsdag ble også den 26 år gamle moren siktet i saken på bakgrunn av opplysningene politiets etterforskning har frambrakt. Moren hadde torsdag kveld ikke fått snakket med sin advokat.

Les også: Mor siktet etter babydødsfall

– Men jeg går ut fra at hun vil benekte straffskyld, ettersom faren gjør det, sier morens forsvarer Tore Angen til VG.

Fengsling fredag

– Begge siktede vil etter avhør bli fremstilt for fengsling fredag med bakgrunn i faren for bevisforspillelse. Tidspunkt for fengslingsmøte er ikke fastsatt, skriver politistasjonssjef Snorre Haugdahl torsdag kveld. Politiet møter pressen klokka 9 fredag morgen for å gi ytterligere opplysninger om saken

29-åringen skal etter planen avhøres fredag formiddag, når den foreløpige obduksjonsrapporten foreligger. Inntil videre er det ikke fastslått hvordan barnet døde, men ifølge forsvareren Trond Peder Nilsen skal den første legen som undersøkte barnet, ha konkludert med kvelning som følge av oppkast.

Bakgrunn: Far nekter for babydrap

– Faren har så langt fortalt at han i løpet av de siste to døgnene før dødsfallet ikke observerte noe som kan forklare hvordan eller hvorfor sønnen døde. Han og moren har helt samsvarende forklaringer om dette, sier Nilsen til NTB.

Det var en lege som meldte fra om dødsfallet klokka 12.40 onsdag. Barnet var allerede dødt da legen kom til stedet. Ifølge farens forsvarer var det moren som fant gutten død på soverommet.

Barnets bistandsadvokat

Advokat Anders Kjøren er oppnevnt som bistandsadvokat for det avdøde barnet, og sier til NTB at han skal «ivareta hans interesser som om han var i live».

Politiet kjenner fortsatt ikke bakgrunnen for at barnevernet tirsdag besøkte familien og ba om bistand fra politiet, men fylkesmennene i både Sør- og Nord-Trøndelag oppretter nå tilsynssak.

Les også: Alle venter på svarene i obduksjonsrapporten

Fylkesmannen i Nord-Trøndelag skal nå lede det fylkeslege Marit Kverild kaller «et regionalt tilsynsteam». Selv om Leksvik kommune ligger i Nord-Trøndelag, har den felles barnevernstjeneste med flere sørtrønderske kommuner, ifølge Trønder-Avisa.

Kripos vil avslutte de tekniske undersøkelsene på åstedet fredag.

29-åringen er tidligere dømt for volds- og narkotikakriminalitet, men ikke for handlinger som kan relateres til hva som skjedde da ettåringen døde. Mannen skal ha hatt en langvarig rushistorie, ifølge VG.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus