Meny

Bergenserne svikter Fisketorget

60 prosent av bergenserne sier de er stolte av det tradisjonsrike Fisketorget, men bare én prosent handler der ukentlig. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fiskehandlerne på Fisketorget i Bergen har i lengre tid slitt med lønnsomheten. Nå viser en ny undersøkelse at de sviktes av sine egne. Hele 94 prosent av bergenserne handler nemlig sjelden eller aldri på Fisketorget.

I undersøkelsen som er gjort for Bergens Tidende av Respons, svarer bare 1 prosent av bergenserne at de handler på Fisketorget en gang i uken, mens bare 3 prosent svarer at de handler der minst én gang i måneden.

For fiskehandlerne kommer ikke resultatet i undersøkelsen som noen overraskelse.

– Vi står jo på Torget, så vi ser jo det, sier daglig leder på Fisketorget, Kenneth Fjellskål.

I mai i fjor åpnet en ny mathall på torget. Meningen var å lokke bergenserne tilbake til Fisketorget, men forrige måned ble det kjent at tre av fire fiskehandlere som etablerte seg i mathallen, har brukt opp egenkapitalen, og at alle går med underskudd.

I en spørreundersøkelse svarte 60 prosent av bergenserne at de var stolte av Fisketorget, og plassen er et sted alle turister må innom, men nå frykter mange at det tradisjonsrike salget av fersk fisk kan ta slutt.

Turister står for mellom 70 og 80 prosent av omsetningen på torget.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus