Meny

Over 40 drept ved ammunisjonslager sør i Libya

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 40 personer ble drept i en eksplosjon ved et ammunisjonslager sør i Libya torsdag, opplyser sikkerhetskilder.

Eksplosjonen skjedde i Brak al-Chati i nærheten av byen Sabha da noen forsøkte å ta seg inn i lageret for å stjele ammunisjon.

– En gruppe mennesker forsøkte å angripe lageret, noe som forårsaket denne ulykken, sa general Mohamed al-Dhabi like etter at eksplosjonen ble kjent.

Ifølge myndighetene var både lokale og innvandrere fra andre afrikanske land med på forsøket på å stjele fra lageret.

Det ble også meldt om sammenstøt i Benghazi øst i landet torsdag. Fire soldater ble drept i kampene, som brøt ut mellom hærens spesialstyrker og den væpnede islamistgruppen Ansar al-Sharia, ifølge kilder i sikkerhetstjenestene.

Libyske myndigheter har hatt store problemer med å sikre militære installasjoner i landet etter borgerkrigen mot Muammar Gaddafi. Samtidig kontrolleres deler av landet av væpnede grupper som kjempet i borgerkrigen, og som nå nekter å legge ned våpnene.

De siste månedene har situasjonen forverret seg betydelig i Benghazi, og torsdag gikk hæren ut med en oppfordring til væpnede militser i byen om å gå i dialog.

Bilbombeangrep og attentater er blitt en del av dagliglivet i byen, som var selve episenteret for opprøret mot Gaddafi.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus