Moren siktet etter barnedødsfall

Nå er også moren til ettåringen siktet. Foto: NTB scanpix
Nå er også moren til ettåringen siktet. Foto: NTB scanpix

Moren til ettåringen som ble funnet død i Vanvikan onsdag, er også siktet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ett år gamle gutten ble funnet død onsdag i et hus i Vanvikan i Nord-Trøndelag. Kort tid etter ble faren (29) pågrepet og siktet i saken.

Overfor NRK torsdag kveld bekrefter mannens forsvarer advokat Trond Peder Nilsen at barnets mor (26) også er siktet i saken. Ifølge forsvareren skal kvinnen være siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

– Det strider mot det både moren og faren har forklart. Men det er logisk at hvis de sikter den ene, at de også sikter den andre. De var jo begge til stede på den samme plassen hele tiden, sier Nilsen til NRK.

Det er opplysninger fra den foreløpige obduksjonsrapporten som gjør at kvinnen nå er siktet.

Bakgrunn: Far nekter for babydrap

Fremstilles for fengsling

Begge siktede vil etter avhør bli fremstilt for fengsling i morgen med bakgrunn i faren for bevisforspillelse, melder politiet i en pressemelding.

Barnefaren stiller seg fullstendig uforstående til siktelsen, ifølge forsvareren.

– Han har så langt fortalt at han i løpet av de siste to døgnene før dødsfallet ikke observerte noe som kan forklare hvordan eller hvorfor sønnen døde. Han og moren har helt samsvarende forklaringer om dette, har Nilsen uttalt til NTB.

Barnefaren er tidligere dømt for volds- og narkotikakriminalitet, men ikke for handlinger som kan relateres til hva som skjedde da ettåringen døde. Mannen skal ha hatt en langvarig rushistorie, ifølge VG.

Les også: Alle venter på svarene i obduksjonsrapporten

Barnevernet var på besøk

Det er kjent at barnevernet var på besøk hos familien tirsdag. Politiet kunne på pressekonferansen onsdag ikke komme med ytterligere opplysninger om hvorfor barnevernet hadde vært på besøk.

Ettåringens dødsfall etterforskes som mistenkelig på bakgrunn av opplysninger som politiet sitter på.

– Barnet var allerede dødt da legen kom til stedet, fortalte politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon på pressekonferansen onsdag.

Advokat Anders Kjøren er oppnevnt som bistandsadvokat for det avdøde barnet, og sier til NTB at han skal «ivareta hans interesser som om han var i live».