Alle venter på svarene i obduksjonsrapporten

29-åringen som er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter etter at sønnen hans døde i familiens hus i Vanvikan i Leksvik kommune onsdag, nekter straffskyld. Politiet og krimteknikere fra Kripos jobbet i huset natt til torsdag. (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)
29-åringen som er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter etter at sønnen hans døde i familiens hus i Vanvikan i Leksvik kommune onsdag, nekter straffskyld. Politiet og krimteknikere fra Kripos jobbet i huset natt til torsdag. (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)

Politiet venter med å avhøre den siktede faren inntil de vet mer om hvorfor en ett år gammel gutt døde i hjemmet sitt i Vanvikan i Nord-Trøndelag onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 29 år gamle mannen er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Han stiller seg fullstendig uforstående til siktelsen, ifølge forsvareren, advokat Trond Peder Nilsen.

– Han har så langt fortalt at han i løpet av de siste to døgnene før dødsfallet ikke observerte noe som kan forklare hvordan eller hvorfor sønnen døde. Han og moren har helt samsvarende forklaringer om dette, sier Nilsen til NTB.

Politiet avventer avhør av 29-åringen inntil de sitter på svarene i den foreløpige obduksjonsrapporten. Det er planlagt å skje fredag formiddag. Inntil videre er det ikke stadfestet hvordan barnet døde, men ifølge Nilsen skal den første legen som undersøkte barnet ha konkludert med kvelning som følge av oppkast.

– Men ingenting er bekreftet. Nå håper vi obduksjonsrapporten skal gi svar, sier Nilsen.

Bakgrunn: Far nekter for babydrap

Tidligere narkodømt

29-åringen er tidligere dømt for volds- og narkotikakriminalitet, men ikke for handlinger som kan relateres til hva som skjedde da ettåringen døde. Mannen skal ha hatt en langvarig rushistorie, ifølge VG.

– Barnet er brakt til St. Olavs hospital for obduksjon. Den foreløpige obduksjonsrapporten vil gi oss noen svar, sier politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon.

Svarene i rapporten vil trolig bli retningsgivende for den videre etterforskningen. De svarene kan også bidra til å endre statusen til 29-åringen og hans 26 år gamle kone, som henholdsvis siktet i vitne i saken.

– Status på foreldrene er uendret, men dette vil bli vurdert fortløpende. Tilbakemeldingen på obduksjonen kan gi en endring i siktelsen, sier politiadvokat Silje Vanvik.

Advokat Anders Kjøren er oppnevnt som bistandsadvokat for det avdøde barnet, og sier til NTB at han skal «ivareta hans interesser som om han var i live».

Avhør

Det var en lege som meldte fra om dødsfallet klokka 12.40 onsdag. Barnet var allerede dødt da legen kom til stedet. Ifølge farens forsvarer, advokat Trond Peder Nilsen, var det moren som fant gutten død på soverommet.

Han forteller at store deler av etterforskningen torsdag dreier seg om avhør av forskjellige personer. Dette blir i stor grad styrt fra Leksvik og Inderøy lensmannskontor.

Snorre Haugdahl fortalte onsdag at barnevernet allerede tirsdag besøkte familien. Barnevernet henvendte seg da til politiet for å få bistand til undersøkelser i hjemmet.

Politiet kjenner fortsatt ikke bakgrunnen for at barnevernet besøkte familien og ba om bistand fra politiet, men fylkesmennene i både Sør- og Nord-Trøndelag oppretter nå tilsynssak.

Fylkesmannen i Nord-Trøndelag skal nå lede det Kverkild kaller «et regionalt tilsynsteam». Selv om Leksvik kommune ligger i Nord-Trøndelag, har den felles barnevernstjeneste med flere sørtrønderske kommuner, ifølge Trønder-Avisa.