Se video: – Ringte Slottet, filmet seansenBekymrede nordmenn ringer Slottet om skilsmisserykter

Katrine Angelica Østlyng våknet onsdag til rykter om at kronprinsparet skal skilles. – Jeg tenkte at det går ikke an og ringte Slottet for å sjekke, sier 33-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mange måneder har det versert et rykte om at kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit skal skilles.

Onsdag toppet det hele seg: Da spredte ryktet seg hurtig gjennom sosiale medier. Katrine Angelica Østlyng oppdaget det da hun logget seg på nettstedet Underskog.

– Jeg tenkte med en gang at «det går ikke an, vi kan ikke både ha regjeringsskifte og skilsmisse på samme tid». Jeg sjekket nettet, for jeg tenkte at det må stå noe et sted. Jeg sjekket til og med tyske nettsider. Så kikket jeg inn på sidene til Slottet, og bestemte meg for at «nå ringer jeg», sier 33-åringen, som til daglig er musikkjournalist og student, til ABC Nyheter.

Hun satte på webkameraet og slo nummeret. Videoen la hun ut på Youtube.

– Ikke hør på det!

Østlyng presenterte seg som «bare en vanlig borger» som har hørt ryktet, og er bekymret.

På videoen svarer damen hun snakket med følgende:

– Ikke hør på det! Vi er kjent med det ryktet, og det er bare et rykte. Vi er kjent med det vi og, du er ikke den første som har ringt og spurt om det. Men det stemmer ikke.

I ettertid la 33-åringen klippet ut på Facebook og YouTube.

Se videoen her

– Jeg tror på damen jeg snakket med

– Hvorfor ringte du Slottet og filmet det?

– Jeg tenkte jeg kunne like godt gå til kilden, og høre hva de har å si, sier 33-åringen til ABC Nyheter, og legger til:

– Jeg bestemte meg for at jeg måtte filme, så hadde jeg bevis på hva de sa.

Da samtalen var over, skrev hun på Facebook at hun hadde ringt Slottet og fått ryktet avkreftet - og at hun hadde opptaket. Etter oppfordringer fra venner la hun videoen ut offentlig på Facebook og videonettstedet YouTube. Responsen har vært god.

– Folk er kanskje litt lei all den ironiske humoren, og derfor likte de videoen fordi det var en koselig sak. De syntes det var fint å få ryktet avkreftet direkte fra Slottet, tror Østlyng.

– Tror på Slottet

– Hun var så søt hun dama jeg snakket med. Jeg vet jo fortsatt ikke om ryktet ikke er sant, men jeg tror på henne. Det er nok derfor folk har likt videoen, for hun viste sånn varme. Men hvis det var jeg som bodde på Slottet, og jeg som skulle skille meg, så ville jeg neppe fortalt det til dem som skulle sitte og svare telefoner, sier Katrine Angelica Østlyng, og tilføyer:

– Jeg håper jo faktisk at det ikke er sant, vi trenger ikke det nå. Da mister man troa på kjærligheten, kjenner jeg.

Det kongelige slott ønsker ikke å kommentere saken.