H&M stopper produksjon av angoraklær

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere kleskjeder har stanset import av angoraprodukter etter at dyrevernere slo alarm om dyremishandling. Nå har også klesgiganten Hennes & Mauritz gjort det klart at de stanser produksjon av angoraprodukter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– H & M stanser umiddelbart produksjonen av alle angoraprodukter fram til vi blir forsikret om at vår strenge produktpolitikk blir fulgt. H & M aksepterer ikke at dyr blir dårlig behandlet. Vi tillater bare produkter laget av hår fra angorakaniner som kommer fra gårder med god dyredrift, skriver klesgiganten i en pressemelding.

Så sent som onsdag ble det klart at både Lindex, MQ og Gina Tricot inntil videre slutter å importere klær i angoraull. Før den eventuelt gjenopptas vil de undersøke om underleverandørene ettelever bestillers krav til dyrehold.

Napping ikke akseptabelt

– Vi undersøker jevnlig våre leverandørers angoragårder. Napping er ifølge vår produktpolitikk ikke akseptabelt. Vi kommer nå til å intensivere antallet inspeksjoner hos våre underleverandører for å forsikre oss om at våre retningslinjer blir fulgt, forsikrer Hennes & Mauritz.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Importstansen kommer etter at dyrevernorganisasjonen PETA i en video viser hvordan oppdrettere av angorakaniner i Kina river av pelsen på skrikende kaniner. Prosessen gjentas hver tredje måned.

Se videoen øverst i saken (NB! Sterke bilder)

Kina står for 90 prosent av angoraproduksjonen i verden, men dyrevernorganisasjonen Djurens rätt har anbefalt forbrukere å unngå produktet helt uansett hvor klesplaggene kommer fra. Det er ifølge organisasjonen ikke mulig å vite hvilke plagg som har angora fra Kina ettersom det ikke er merket.

– Bekymrede forbrukere kan selvfølgelig levere tilbake et angoraprodukt som er kjøpt hos H&M og få pengene tilbake, understreker H&M.