Meny

H&M stopper produksjon av angoraklær

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere kleskjeder har stanset import av angoraprodukter etter at dyrevernere slo alarm om dyremishandling. Nå har også klesgiganten Hennes & Mauritz gjort det klart at de stanser produksjon av angoraprodukter.

– H & M stanser umiddelbart produksjonen av alle angoraprodukter fram til vi blir forsikret om at vår strenge produktpolitikk blir fulgt. H & M aksepterer ikke at dyr blir dårlig behandlet. Vi tillater bare produkter laget av hår fra angorakaniner som kommer fra gårder med god dyredrift, skriver klesgiganten i en pressemelding.

Så sent som onsdag ble det klart at både Lindex, MQ og Gina Tricot inntil videre slutter å importere klær i angoraull. Før den eventuelt gjenopptas vil de undersøke om underleverandørene ettelever bestillers krav til dyrehold.

Napping ikke akseptabelt

– Vi undersøker jevnlig våre leverandørers angoragårder. Napping er ifølge vår produktpolitikk ikke akseptabelt. Vi kommer nå til å intensivere antallet inspeksjoner hos våre underleverandører for å forsikre oss om at våre retningslinjer blir fulgt, forsikrer Hennes & Mauritz.

Importstansen kommer etter at dyrevernorganisasjonen PETA i en video viser hvordan oppdrettere av angorakaniner i Kina river av pelsen på skrikende kaniner. Prosessen gjentas hver tredje måned.

Se videoen øverst i saken (NB! Sterke bilder)

Kina står for 90 prosent av angoraproduksjonen i verden, men dyrevernorganisasjonen Djurens rätt har anbefalt forbrukere å unngå produktet helt uansett hvor klesplaggene kommer fra. Det er ifølge organisasjonen ikke mulig å vite hvilke plagg som har angora fra Kina ettersom det ikke er merket.

– Bekymrede forbrukere kan selvfølgelig levere tilbake et angoraprodukt som er kjøpt hos H&M og få pengene tilbake, understreker H&M.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus