Meny

Norwegians Dreamlinere kan bli parkert julaften

MOTVIND: Norwegian-sjef Bjørn Kjos må ha en irsk lisens innen fire uker, før dispensasjonen fra Luftfartstilsynet i Bodø går ut. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan bli en trist julaften for Bjørn Kjos.

Norwegian har fått en søknad om irsk flylisens for langdistanseflyene i retur fra irske myndigheter, fordi den var mangelfull.

Problemet må løses før julaften, ellers kan flyene bli stående på bakken, skriver Dagens Næringslivs torsdagsutgave.

Begynner å haste

Norwegian startet med langruter til USA og Asia på forsommeren i år. Etter endel innkjøringsproblemer kunne de første passasjerene fly med de nye Boeing Dreamliner-flyene i august, og siden har selskapet hatt asiatiske kabinansatte ombord.

For å omgå kravet om norsk arbeids- og oppholdstillatelse for personalet har Norwegian registrert flyene i Irland. Nå haster det med å få egen irsk flylisens, såkalt Air Operator Certificate (AOC).

Norske myndigheter har bare gitt dispensasjon til å leie inn flyene sammen med den norske lisensen i et halvår frem til lille julaften.

Kan ikke regne med julegave

Luftfartstilsynet har i et tidligere vedtak uttalt at Norwegian ikke kan regne med en ny dispensasjon, og i verste fall kan flyene bli stående på bakken. Juridisk direktør Ole Martin Erikstad i tilsynet understreket i sommer at Norwegian ikke kan regne med en julegave.

- Nei, ikke i form av en ny dispensasjon. Norwegian har sagt at det har søkt om irsk AOC og en forsinkelse i dette arbeidet gir ikke anledning til forlengelse, sa han.

Kommunikasjonsdirektør Tor O. Iversen i Luftfartstilsynet understreker at Norwegian har anledning til å søke om en ny dispensasjon.

- Kommer det en søknad om forlengelse av dispensasjonsperioden, så vil den bli behandlet i tråd med gjeldende regelverk, sier han.

Les hele saken i torsdagens utgave av Dagens Næringsliv på papir, Ipad eller som e-avis.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus