Ranere pågrepet etter vill biljakt i Danmark

Etter en biljakt med hastigheter på opptil 200 kilometer i timen fikk dansk politi natt til torsdag pågrepet tre personer som er mistenkt for å stå bak et ran mot en gullsmedbutikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyvene brøt seg inn i gullsmedbutikken i nærheten av Thisted i Danmark etter midnatt, knuste flere montre og stakk av med smykker og ur til en verdi av flere hundre tusen kroner.

En fjerde gjerningsmann skal fortsatt være på frifot, opplyser vaktsjef Jeppe James Olsen i politiet i Midt- og Vestjylland.

Ifølge ham var det en tilfeldighet som førte politiet på sporet av de antatte gjerningsmennene. Det hele startet da en politipatrulje så en sølvgrå BMW med utenlandske skilter like nord for Struer.

Biljakt i 200 km/t

– Bilen kjørte med høy hastighet, og vi forsøkte uten hell å stanse den. Det ble begynnelsen på en biljakt på flere kilometer med hastigheter på mellom 150 og 200 kilometer i timen, forteller Olsen.

Underveis skal mennene i bilen ha kastet tyvegods fra seg, og politiet opplyser at det nå har funnet alt som ble stjålet fra butikken.

Til slutt stanset bilen, og de fire om bord forsøkte å rømme til fots. To personer ble da anholdt på stedet, mens en hundepatrulje fikk fatt i den tredje.

Mennene som er pågrepet, er alle fra Romania. Politiet leter fortsatt etter den fjerde personen som var i bilen.

Personvernpolicy