Meny

Fire vil bli ny sjef i politiets antiterrorstyrke

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire personer har søkt stillingen som ny leder for Beredskapstroppen. En av dem var med å pågripe Anders Behring Breivik på Utøya for to år siden.

TV 2 har fått utlevert søkerlisten til stillingen som blir ledig etter at nåværende leder Anders Snortheimsmoen skifter stilling i politiet fra nyttår. I alt har fire personer søkt jobben som leder for Norges spydspiss i kampen mot terror.

To av søkerne er ansatt i Beredskapstroppen, mens to har bakgrunn fra samme sted, men arbeider andre steder i dag.

Roy Hagen-Larsen har bakgrunn fra Beredskapstroppen og ble i 2012 sjef for Den kongelige politieskorten (DKP), som er kongefamiliens livvakter.

Det er ventet at han vil få hard konkurranse fra Helge Mehus, som i dag er nestkommanderende i Beredskapstroppen, skriver TV 2. Mehus, som har en lang karriere i Beredskapstroppen, var med på å pågripe terroristen Anders Behring Breivik på Utøya 22. juli 2011.

Den tredje søkeren er seksjonsleder Bård Olsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), som har også bakgrunn fra Beredskapstroppen. Fjerdemann på søkerlista er Harald Nilssen, som i dag er utdanningsansvarlig i Beredskapstroppen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus