Meny

Angora rives av levende kaniner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere store svenske kleskjeder – men ikke H & M – stanser import av angoraprodukter etter at dyrevernere har slått alarm om at angoraen rives av levende kaniner.

Både Lindex, MQ og Gina Tricot vil inntil videre slutte å importere klær i angoraull. Før den eventuelt gjenopptas vil de undersøke om underleverandørene ettelever bestillers krav til dyrehold.

Importstansen kommer etter at dyrevernorganisasjonen Peta i en video viser hvordan oppdrettere av angorakaniner i Kina river av pelsen på skrikende kaniner. Prosessen gjentas hver tredje måned.

Les også: Baby kunne ha blitt kvalt

H & M fordømmer også metoden, men selskapet mener å ha så god oversikt over sine underleverandører og at de vet at dyreholdet er godt.

Cecilia Milla, som er ansvarlig for internasjonale saker hos organisasjonen Djurens rätt, er ikke imponert over H & Ms holdning.

– Vår partner i Kina sier at det ikke finnes kontroller. Det finnes ingen mulighet for H & M å vite dette, dessverre, sier Milla til TT.

Kina står for 90 prosent av angoraproduksjonen i verden, men Milla anbefaler forbrukere å unngå produktet helt uansett hvor klesplaggene kommer fra. Det er heller ikke mulig å vite hvilke plagg som har angora fra Kina ettersom det ikke er merket.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus