Jakter fortsatt på mulig væpnet mann i Tromsø

Væpnet politi leter etter en mulig bevæpnet mann som har kommet med konkrete trusler. En nabo melder om skuddlignende smell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Tromsø melder selv om den pågående væpnede aksjonen på Twitter. Det skal være både politi- og ambulansekjøretøy på stedet.

Ifølge politiet leter de etter en mann som har kommet med trusler. De rykket først ut til Hamna nord i Tromsø, men rundt klokken 17 bekrefter politiet overfor Nordlys at de nå også leter etter mannen i sentrum av byen.

Klokken 20 har politiet fremdeles ikke funnet mannen.

Mulig bevæpnet

– En mann i 30-årene har fremsatt trusler mot konkrete personer. De truede personene er brakt i sikkerhet av politiet. Mannen som står bak truslene kan ha tilgang til våpen, og politiet er derfor bevæpnet, skriver politistasjonssjef Kurt Pettersen i en pressemelding.

– Vi vet ikke hvor han er akkurat nå. Vi holder på til vi har kontroll på saken, sier Pettersen til NRK. Mannen skal være en kjenning av politiet.

Skuddlignende smell

Politiet skal blant annet ha en pansret bil på plass i boligområdet Bjørnebekken i Hamna, og de ber vitner trekke seg unna stedet, skriver Nordlys.

VG har snakket med en nabo i området, som hørte smell eller et skudd rundt klokken 15.30.

Klokken 15.55 skriver Nordlys at politiet ber alle vitner og fremmøtte journalister om å evakuere stedet og komme seg langt unna.

Ved 22.00-tiden har politiet fortsatt ikke pågrepet mannen. De vil fortsette letingen utover natta.

ABC Nyheter kommer tilbake med mer...Personvernpolicy