Meny

Far (29) siktet etter ett år gammel sønns død

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Trøndelag politidistrikt sikter barnefaren for vold etter at en ett år gammel gutt døde i Vanvikan på onsdag. Barnevernet skal ha besøkt familien i går.

Tidlig onsdag ettermiddag gikk politiet i Nord-Trøndelag til aksjon mot en bolig i Vanvikan i Leksvik kommune. Der fant de et dødt spedbarn.

Nå er barnefaren på 29 år siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Det forteller politiadvokat Silje Valstad under en pressekonferanse klokken 18.

– Med skjerpende omstendigheter menes at volden ble begått mot et forsvarsløst barn, opplyser politiadvokaten.

Pågrepet på stedet

En lege varslet politiet om et dødsfall kl 12.40 i dag, og flere utrykningskjøretøy kjørte til en bolig i Vanvikan. Der fant de et dødt spedbarn. Barnet var en gutt på ett år og tre måneder, ifølge VG.

Barnefaren på 29 år ble pågrepet på stedet. Da politiet ankom, var barnets foreldre og legen i boligen. Gutten skal allerede ha vært død da legen kom til stedet.

Den pågrepne var onsdag ettermidag på vei til avhør i Steinkjer. Barnets mor tas hånd om av politiet, men er ikke mistenkt.

– Barnets mor får en helsevurdering i denne stund. Det er ikke klart hvorvidt hun er klar til å bli avhørt i kveld, sier Haugdahl.

Mens faren sitter i avhør, blir det døde barnet sendt til obduksjon. Teknikere fra Kripos er på vei til Vanvikan, og kan bistå lokale mannskaper allerede i kveld.

Barnevernet på besøk i går

Barnevernet anmodet tirsdag politiet om bistand ved et besøk hos familien, fortalte politistasjonssjef Snorre Haugdahl under pressekonferansen.

Anmodningen ble senere frafalt, og Barnevernet gjennomførte besøket uten politiet til stede. Haugdahl kan ikke si noe om grunnlaget for besøket.

Foreldreparet av norsk opprinnelse bor sammen, og har ikke vært i direkte kontakt med politiet tidligere. Politiet kjenner ikke til noen eventuelle trusler i forkant av hendelsen.

– Sjelden ute av huset

Flere av de nærmeste naboene forteller at paret hadde liten kontakt med de andre i nabolaget, skriver Adresseavisen.

– Dette er et nabolag hvor alle kjenner alle, men jeg har aldri snakket med paret som bodde i huset hvor barnet døde. Det tror jeg ikke noen av de andre naboene har gjort heller, sier en nabo til avisen.

Paret skal ha bodd i Vanvikan i rundt ett år.

Vanvikan er et tettsted med 800 innbyggere, og er en av to hovedbygder i Leksvik kommune som ligger ved Trondheimsfjorden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus