Her blir han utsatt for grov vold

Han ble slått flere ganger i hodet mens han lå bevisstløs på bakken. Gjerningmannen fikk 88 timer samfunnsstraff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptaket over er gjort søndag 24. mars i år. En 23-åring angriper en mann utenfor Deli de Luca i Bergen sentrum, og fortsetter å slå han etter at han mister bevisstheten.

Gjerningsmannen ble dømt til 88 timer samfunnsstraff og må betale 5000 kroner i oppreisning til offeret. Normalt er straffen seks måneder ubetinget fengsel dersom angrepet er uprovosert.

– Jeg bærer ikke nag, men synes samfunnsstraff er for billig. Jeg var blodig og fikk nesen brukket. Jeg husker ingenting av det som skjedde og vil bare legge det bak meg, sier offeret til Bt.no.

Kranglet om nattmat

De to mennene hadde møttes tidligere på kvelden. Offeret skal ha provosert 23-åringen inne på Deli de Luca ved å bemerke maten han spiste. 23-åringen prøvde først å overse mannen, og ba han til slutt om å ikke blande seg.

Det resulterte i at 23-åringen fikk en brus kastet i ansiktet, og ble slått i øret så han begynte å blø. Deretter tok mannen kvelertak på 23-åringen slik at han ikke fikk puste, ifølge dommen.

23-åringen måtte få hjelp fra butikkens ansatte for å komme seg løs. Da 23-åringen senere så "offeret" ble han så provosert over at de hadde sluppet han fri etter å ha uttøvet vold mot han selv. Dermed gikk det som vi ser i videoen over.

Husker ikke krangelen

– Handlingen hadde et betydelig skadepotensial. Fornærmede ble ikke påført noen alvorlig skade, og det var fornærmedes provokasjon inne på Deli de Luca som var foranledningen for tiltaltes voldsutøvelse, står det skrevet i dommen.

Offeret kan ikke huske krangelen på Deli de Luca, men mener at 23-åringen ikke hadde noen rett til å slå han ned selv om han skal ha vært frekk.

Advokat Gisle Didriksen er forsvarer og forteller Bt.no at hans klient er tilfreds med dommen og har lagt saken bak seg.