Meny

Svensk UD ordknappe om bortførte journalister

SPORLØST: Det er fortsatt ikke spor etter den svenske fotografen Niclas Hammarström som ble bortført i Syria sammen med reporteren Magnus Falkehed. Foto: Leif R Jansson / TT / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenske myndigheter er tilbakeholdne med opplysninger om de to journalistene som er tatt til fange i Syria. Det internasjonale journalistforbundet ber om at mennene settes fri.

Det er ennå uklart hva som skjedde da de to journalistene, Magnus Falkehed og Niclas Hammarström, ble tatt lørdag. Ingen av de utallige væpnede gruppene i Syria har tatt på seg ansvaret for bortføringen.

Les også: Svenske journalister ble tatt nær grensen til Libanon

Utenriksminister Carl Bildt er svært ordknapp når han får spørsmål om saken.

– For det første: Vi tar alle slike saker svært alvorlig. For det andre vet dere at vi, når det pågår, ikke kan si så mye om hva vi vet og ikke vet, hva vi gjør og ikke gjør, sier Bildt til nyhetsbyrået TT. Bildt sier han ikke vet sikkert om de to er bortført.

Leder Jim Biella i Det internasjonale journalistforbundet kom tirsdag med følgende uttalelse om saken:

– Om de er tatt til fange av en bevæpnet gruppe eller fraksjon, ber vi om at de settes fri umiddelbart.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus