Meny

Steining kan bli tillatt i Afghanistan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under Talibans styre i Afghanistan fram til 2001 kunne afghanere bli steinet for utroskap. Et utkast til ny straffelov inneholder et forslag om å gjeninnføre avstraffelsen.

Milliarder av kroner er blitt investert i å fremme menneskerettigheter i det krigsherjede landet, men organisasjonen Human Rights Watch frykter at et nytt lovforslag skal gjøre livet enda vanskeligere for landets kvinner.

– Det er sjokkerende at det 12 år etter Talibans fall kan bli tillat å steine noen som straff, sier Brad Adams fra organisasjonen.

En afghansk tjenestemann bekreftet mandag at en straffelov basert på sharia åpner for å straffe utroskap med steining.

– Vi jobber med et utkast der straffen for utroskap er steining dersom det finnes fire øyenvitner, sa Rohullah Qarizada.

Da den norske regjeringen la fram sitt budsjettforslag i oktober, valgte de å kutte i støtten til Afghanistan blant annet fordi landet ikke hadde levd opp til løftene om å bekjempe vold mot kvinner.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus