Meny

Storm, kraftig nedbør og flom i vente

GLATTE VEIER: Meteorologene advarer mot vanskelige kjøreforhold på grunn av regn som fryser til is, både i lavere og høyere strøk på Østlandet. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsler for 13 fylker.

Store deler av landet kan vente mye vær de nærmeste dagene.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsler for Nordland, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Oppland og Hedmark, melder NRK.no.

Tirsdag blåser det liten storm langs kysten av Midt-Norge og onsdag kommer en ny liten storm.

– På ettermiddagen skal det blåse fra vest og da blir det mer vind innover lang og kraftige vindkast. Det vil bli en del sterkere vind enn i dag, sier Arnstein Tjøstheim ved Vervarslinga på Vestlandet til NRK.

En tredje storm som treffer natt til torsdag, blir roligere, ifølge meteorologen. 

Les også: Varsler flom og snøsmelting

Tirsdag blir den våteste dagen i Trønderlag, men sør for Stad skal det fortsette å regne utover uken. NVE advarer mot flom og oversvømmelser fra Vestlandet til Nordland.

Når et nytt lavtrykk treffer på onsdag blir det både kaldere og våtere, noe som vil flytte snøgrensa ned til 500-700 meter over havet, ifølge Tjøstheim.

På grunn av regn som fryser til is vil det bli vanskeligere kjøreforhold på Østlandet, både i lavere og høyere strøk, advarer meteorologen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus